ÖZEL - Sokol Cikalleshi: Konyaspor'da yabancı-Türk ayrımı yok! O yüzden başarılıyız...

Konyaspor’un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi, Balkan ağırlıklı bir kadroya sahip olmalarının takımda gruplaşmaya neden olmadığını, aksine Türk kültürüne yakın oldukları için çok iyi anlaştıklarını söyledi. Yeni Haber’e konuşan Cikalleshi, ‘İşin içine biraz kıskançlık girmiş olsaydı, başarı gelmezdi. Aramızda yabancı – Türk ayrımcılığı yok! O yüzden başarılıyız’ dedi
ÖZEL - Sokol Cikalleshi: Konyaspor'da yabancı-Türk ayrımı yok! O yüzden başarılıyız...

Süper Lig’de bu sezon Konyaspor formasıyla 5 gol atarak takımın gol yüküne sırt veren Sokol Cikalleshi, Yeni Haber Gazetesi Spor Müdürü Veli Özkan’a özel röportaj verdi. Anadolu Kartalı’na geldiğinde yedek olmayı göze aldığını belirten Arnavut oyuncu, başarılı olabilmesi için her türlü olanağın kulüp tarafından sağlandığını dile getirdi. Gol hedefini çift haneli sayılara ulaşmak olarak belirleyen Cikalleshi, Balkan ağırlık bir kadronun takımda gruplaşmaya yol açmadığını ifade etti.
veli-ozkan-sokol-cikalleshi.jpg

‘YABANCI TÜRK AYRIMCILIĞI YOK’
Türklerle ortak bir kültüre sahip olduklarının altını çizen 31 yaşındaki oyuncu, ‘Hepimizin aynı mantalitesi var. Kültürlerimiz de Türk kültürüne çok benziyor. Kendimizi burada çok iyi hissediyoruz. Birbirine destek olan çok karakterli bir oyuncu grubuna sahibiz. Aramızda kıskançlık yok. Diğer arkadaşlarım gol attığında kendim attığımdan daha çok seviniyorum. Onlar da aynısını benim için düşünüyor. Bosnalı arkadaşlarımız da aynı birbirimize destek oluyoruz. İşin içine biraz kıskançlık girecek olsaydı; başarı gelmezdi, işler yolunda gitmezdi. Türk oyuncularla da aynıyız. Çok iyi iletişim halindeyiz. Aramızda yabancı Türk ayrımcılığı yok. Çok güzel bir grubuz, o yüzden başarılıyız’ açıklamasında bulundu. 
sokoll.jpg‘FARKLI YAPILARDA FORVETLERİZ’
Ahmed Hassan ile çift forvet oynama ihtimali üzerine de konuşan Arnavut forvet, ‘Hocamızın oyun sisteminde bir tane forvet oyuncusu yer alıyor. Genelde çift forvetle başlamayı düşünmüyor. Her şey iyi gidiyor, birbirimizle iyi anlaşıyoruz ancak farklı yapılarda forvetleriz. Oyuna, takıma ve duruma göre hocamız bir seçim yapıyor. Daha çok ben oynadım. Bundan sonra ne olur belli olmaz ama tabii ki de ben oynamak istiyorum. Ahmed Hassan da çok oynamak istiyor. Kadro kararını hoca veriyor ve biz de ona saygı gösteriyoruz’ diye konuştu.  

veli-sokol.jpg‘AYAKLARIMIZIN YERE BASMASI LAZIM’
Takım olarak bu sezonki hedeflerinden de bahseden Sokol Cikalleshi, ‘Ligin ilk 5 takımı arasında yer alabilmek için savaşıyoruz. Zannedersem bunu başarabiliriz. Sonuca ulaşabilmek için sıkı çalışmak gerekiyor. Devamlılık gerekiyor. Ayaklarımızın yere basması lazım. Geçen sene ligde kalma mücadelesi veriyorduk. Şimdi ise Avrupa’yı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirmek için ekstra bir çaba harcamak gerekiyor. Hoca’nın taktik disiplinine sonuna kadar uymak gerekiyor. Takımla ve bireysel yapılan antrenmanlarda yüzde 100’ümüzü vermemiz gerekiyor. En önemlisi ise mental olarak yani psikolojik olarak diri kalmak. Belki maçı kaybedeceksiniz bu tür durumlarda her şeyin sonuymuş gibi düşünmemek gerekiyor. Diğer maçların olduğunu unutmamak lazım. Kazanınca da en iyisi biziz diye düşünmemek lazım. Bu dengeyi kurmak lazım’ dedi.  

20211107-2-50772323-70410466.jpg
‘YEDEK KALMAYI GÖZE ALMIŞTIM!’
Konyaspor’a gelirken yedek kalmayı göze aldığını sözlerine ekleyen golcü oyuncu, ‘Başakşehir’e geldiğimde her şey çok iyiydi, seviyemin de en üstündeydim. Konya’ya gelmeden önceki iki senede sakatlıklarım oldu ve çok da iyi bir performans sergileyemedim. Konya’ya geldiğimde de ikinci forvet olabileceğimi göz önünde bulundurdum ama kendi performansımın da farkındaydım. Ne yapabileceğim adına sadece zamana ihtiyacım vardı. Kendi potansiyelimi ortaya çıkarabilmem için çok iyi bir olanak sağlandı ve atmosfer oluşturuldu.  Ben, gol hedefime değil takımın kazanmasına odaklanmış durumdayım. Öncelikli hedefimiz ilk 5’te ligi bitirebilmek. Oyundayken sonuna kadar savaşan birisiyim. Her forvet gibi çok gol atmak isterim. Çift haneli sayıya ulaşırsam benim için harika bir şey olur’ ifadelerini kullandı.
VELİ ÖZKAN - YENİ HABER GAZETESİ
sokolllll.jpg