Özel Türmak Okulları'nda anma programı
Özel Türmak Okulları öğrencileri 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü dolayısıyla program düzenledi.
Konuyla ilgili olarak Özel Türmak Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nilay Bican şunları ifade etti; “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla Özel Türmak Okulları öğrencileri ile birlikte program düzenledik. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Özel Türmak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Türkyılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti. Öğrencilerimizin sahneledikleri ‘İstiklal Marşı’ ve ‘Çanakkale’ oratoryosu öğrencilerimiz tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Program Coğrafya öğretmeni Erhan Yarımoğlu’nun ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirini seslendirmesiyle son buldu.
İstiklal Marşı’nın bağımsızlık destanı olduğunu ve Türk milletinin karakterini belirtiğini ifade eden Bican; “İstiklal Marşı milletimizin manevi değerlerinin, milli kimliğinin ve vatan sevgisinin sembolüdür. Bayrak, ezan ve din gibi kavramlar milletimizi var eden değerlerdir. İnanıyorum ki gelecek nesiller milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, mısralarıyla milletin ortak duygusunu yaşatan bu eseri yaşatacaklardır. İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıl dönümünü kutluyor, M.Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla anıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.
Bakmadan Geçme