Özkan Taşpınar, PANKOBİRLİK Başkan adaylığını açıkladı: ‘Borçlarla ilgili sorunlar çözülecek’

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Başkanı Özkan Taşpınar: "Çiftçinin 70 yıllık emanetine sahip çıkmak ve çiftçimizin tarladaki, ahırdaki işini kolaylaştırmak, tarlada dökülen alın terinin hakkını savunmak için aday oldum” dedi.
Özkan Taşpınar, PANKOBİRLİK Başkan adaylığını açıkladı: ‘Borçlarla ilgili sorunlar çözülecek’

27 Ekim'de yapılacak Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin kongresinde aday olacağını açıklayan Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar, adaylığını bir otelde düzenlediği toplantıda duyurdu. Toplantıda Kooperatifin borçlarının nasıl ödeneceğiyle ilgili açıklama yapan Özkan Taşpınar, “Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin borç topluluğu var ancak bir de Konya Şeker’in yaptığı ciro var. Cirosunun kârlılığının da önemli ölçüde bir getirisi var. Borçların yapılandırılmasıyla bu görev çok rahat bir şekilde götürülecek duruma gelebilir. Bununla ilgili görüşmeleri yapmadan önce adaylığımı açıklamadım. Finansla ilgili sorunları çözmek için Ankara’da gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra olumlu neticeler aldığımız için aday olmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

1-20211014120543.jpg

’70 YIL ÖNCE BAŞLAYAN HİKAYEYE YENİ SATIRLAR EKLEYECEĞİZ’

Geleceğe umutla bakan çiftçilerin olmasını istediklerini belirten Taşpınar, “ Bu topraklar; çiftçimize destek verildiğinde daha çok ve kaliteli tarımsal üretim yapıldığına şahittir. 27 Ekim 2021 Çarşamba günü yapılacak Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu’nda nöbeti devralmak, 70 yıl önce başlayan hikâyemize yeni ve iyi satırlar eklemek, dedelerimizin mirasını korumak için adayım. Pancarı ve şekeri en ön sıraya koyup, ayçiçeği, mısır, patates, arpa, buğday, süt, besi gibi her ürettiğimizin kıymetini ve üretimini arttırmaya adayım” ifadelerine yer verdi.

3-20211014120543.jpg

‘KONŞA ŞEKER EKONOMİNİN GÖZBEBEĞİDİR’

Konya Şeker'in ülke tarımı ve ekonomisinin gözbebeği olduğuna vurgu yapan Taşpınar "Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin, Konya’dan Türkiye’ye ve dünyaya uzanan bir etkinlik alanı vardır. Bu devasa organizasyondaki nöbet değişimi üretici kadar tüketiciyi, Konya’yı ve ülke ekonomisini yakından ilgilendirmektedir. Artık tarlanın ötesine taşmış ve etkinlik alanını tüm ülke sathına yaymış bir kurumun daha da büyümesi için iç bütünlük kadar milletimizin ve devletimizin desteği gereklidir. O nedenle başta kıymetli büyüklerimiz olmak üzere, ziraat odaları, tarımsal kurum ve kuruluşlar ile Konya’daki STK’larla istişareler gerçekleştirdim. Kurumun genişleyen iş ağında desteği arkamızda olursa meseleleri mesele olmaktan süratle çıkarabileceğimiz tüm ilgililer ve gönlünde TORKU markasının özel bir yeri olanlarla desteklerinin nöbet değişimi sonrası da devam edip etmeyeceğini konuştum. Genel Kurul’da koltuğa değil, tarla, bağ, bahçe, ahır, ağıl daha çok üretsin ve kazansın diye çalışmaya, üretici ile iştiraklerimiz arasında köprü olmaya, her bir üreticimizin işi ve ekmeği için koşmaya talip olduğumu üretici ortaklarımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla arz ederim” diye aktardı.

2-20211014120543.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ