Özkul’dan Başkan Toru’ya destek

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya destek ziyaretinde bulundu.
Özkul’dan Başkan Toru’ya destek

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, 22, 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti.
Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kaşdoğan’ın geçen hafta içinde yaptığı açıklamaları bir Fenerbahçeli ve Konya Fenerbahçeliler Derneği’nin fahri üyesi olarak kabul etmediğini ve tamamen yok hükmünde saydığını ifade eden Kerim Özkul, “Sayın Kaşdoğan’ı; üslubunu düzeltmeye davet ediyorum. Her kim olursa olsun Meram Belediyemizin hukuka uygun olarak yaptığı çalışmaları karalamaya hakkı yoktur” dedi.
Özkul, açıklamasında şunları kaydetti: “Hiç kimse FETÖ’nün ardına sığınıp, siyasi aktörlerimize yersiz, haksız ve ahlâksız bir saldırıda bulunamaz. Bunu telin ediyorum. FETÖ ile mücadele etmek ve bizim siyasi aktörlerimize saldırmak Sayın Bülent Kaşdoğan’ın hakkı da değil haddi de. Kendisini hukuka uymaya davet ediyorum. Bu vesileyle Sayın Meram Belediye Başkanımıza; yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Hukuka aykırı yapılacak her türlü işlem ve tedbirin alınması noktasında onunla birlikte hareket edeceğimizi beyan ediyorum.”

"BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN ADALETİ GÖZETTİK"
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Meram Belediye Başkanı Fatma Başkan Toru ise, “Devletimizin, milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, AK Parti Hükümetimizin en büyük düşmanı olan FETÖ terör örgütü bizim de düşmanımızdır. Bugüne kadar hiç kimse bizim bu yapıyla uzaktan veya yakından ilgili olduğumuzu, irtibatımızın olduğunu söyleme cüretini gösteremedi, bundan sonra da gösteremez. Bu yapıyla ilgili olarak belediyemizin takip ettiği işlemler ve devam eden davalarımız da bunun bir göstergesidir. Biz bu anlamda FETÖ’nün arkasına sığınarak bize çamur atmak isteyen insanların, bu yapının bizatihi kendi temsilcileri olduğunu düşünüyoruz. Çünkü biz belediye olarak şu ana kadar tüm işlemlerimizde hakkaniyeti, vatandaşlarımız arasında eşitliği ve adaleti gözettik. Bizim partimizin gereği de budur. Bizler her zaman bu davanın temsilcisi, neferleri olarak liderlerimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın verdiği mücadele ve belirlediği çizgi doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz. Bülent Kaşdoğan’ı da özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.

"KAÇAK YAPIYI YIKACAĞIZ"
Bu olayda yüzde 100 haklı olduklarını kaydeden Başkan Toru, konuşmasını şöyle tamamladı: “Dernek başkanı, Meram bölgesinde sit alanı olan bir bölgede 600 metrekarelik bir kaçak yapıyla birlikte tamamen haklıymış gibi bir açıklama yaptı. Kaçak yapıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığında işlemler devam ediyor. Belediye olarak üzerine gideceğiz ve kaçak yapı da yıkılacak. Kanuna, mevzuata uygun olmayan hiçbir yapı, kişilik yerinde duramaz. Bizim de parti olarak, belediye başkanı olarak her zaman bu tür yapılanmaların karşısında olduğumuzu da ifade etmek isterim.”