Ozon tedavisinin faydası nedir, yan etkisi var mı?

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aydın Arslan: "Ozon tedavisi, çok yaygın kullanım alanına sahip. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, romatizmal ve eklem problemlerinin giderilmesi, bel-boyun fıtıklarının sebep olduğu ağrıların azaltılması, vücut direncinin güçlendirilmesi, yara ve yanık tedavilerinin yapılması, ciltte oluşan akne, leke ve bozuklukların giderilmesinde sıklıkla uygulanıyor"
Ozon tedavisinin faydası nedir, yan etkisi var mı?

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aydın Arslan, ozon tedavisinin çok yaygın kullanım alanına sahip olduğunu belirterek, "Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, romatizmal ve eklem problemlerinin giderilmesi, bel-boyun fıtıklarının sebep olduğu ağrıların azaltılması, vücut direncinin güçlendirilmesi, yara ve yanık tedavilerinin yapılması, ciltte oluşan akne, leke ve bozuklukların giderilmesinde sıklıkla uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, havaların soğumaya başlamasıyla bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve hasta olmamak için birçok kişi farklı yöntemler tercih ediyor.

Ozon tedavisinin faydası nedir?

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Arslan, ozon tedavisinin, hücrelerin oksijen ihtiyacını karşılayıp kan dolaşımını artırarak vücudun bağışıklığını güçlendirdiğini vurguladı.

"İnsan sağlığı için en önemli elementlerden biri olan ozon gazının vücut için en yararlı şekilde kullanılmasının" ozon tedavisi olarak adlandırıldığını belirten Arslan, hastalıklı ya da zarar görmüş bölgelere oksijen girişinin artırılmasıyla sağlıklı dolaşım seviyesine ulaşmanın amaçlandığını kaydetti.

Arslan, "Ozon tedavisi, çok yaygın kullanım alanına sahip. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, romatizmal ve eklem problemlerinin giderilmesi, bel-boyun fıtıklarının sebep olduğu ağrıların azaltılması, vücut direncinin güçlendirilmesi, yara ve yanık tedavilerinin yapılması, ciltte oluşan akne, leke ve bozuklukların giderilmesinde sıklıkla uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

"Ozon tedavisi, vücudun bağışıklığını güçlendiriyor"

Doç. Dr. Aydın Arslan, vücudun doğal savunma mekanizmalarının; yenilen besinler, solunan hava, stres ve zararlı alışkanlıklar nedeniyle oluşan zararlı oksidanlarla savaş vererek vücut dengesini korumaya çalıştığını bildirdi.

Ozon tedavisinin yan etkisi var mı?

Zayıflayan savunma mekanizmalarının dokudaki oksijenin azalmasına, hücrelerin bozulmasına ve hastalıkların gelişmesine neden olarak bağışıklık sistemine güç kaybettirdiğini aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Bu noktada ozon tedavisi, hücrelerin oksijen ihtiyacını karşılayıp kan dolaşımını artırarak vücudun bağışıklığını güçlendiriyor. Hiçbir yan etkisi olmayan ozon tedavisi ile hastalıkların direkt tedavisi yapılabilir. Ozon tedavisi hastalıklardan önce uygulanarak kişinin hastalanmaması sağlanabilir. Kişinin yaşamsal fonksiyonlarında ileride oluşabilecek çok daha ciddi hastalıklar önlenebilir. Ozon tedavisinin bağışıklığı nasıl güçlendirdiğine değinecek olursak; ozon, vücudun doğal savunma mekanizmasını aktifleştirir, güçlendirir ve hücrelere oksijen verir, kanın oksijen kapasitesini artırır, kan dolaşımını hızlandırır, bağışıklık sistemini aktive eder, bakterileri ve virüsleri öldürür."

Etiketler :