Pakistan, saldırıyı şiddetle kınadı

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınadı.
Pakistan, saldırıyı şiddetle kınadı

Cumhurbaşkanı Hüseyin, yayımladığı mesajda, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısından duyduğu derin üzüntü ve acıyı ifade ederek, şehitlerin acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye ve Pakistan'ın terörle ortak mücadelesini sürdüreceğini belirten Hüseyin, Pakistan'ın Türk hükümeti ve halkının bu "acı zamanda" yanında olduğunu bildirdi.

Pakistan Başbakan Navaz Şerif de mesajında, saldırıyı şiddetli biçimde kınayarak, can kayıplarından duyduğu derin üzüntü ve acıyı ifade etti. Pakistan halkının son derece hüzünlü olduğuna dikkati çeken Şerif, Türk halkı ve hükümetiyle birlik içinde olduklarını kaydetti. 

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada da saldırı şiddetle kınanarak, "kardeş" Türk halkı ile birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini zedelemek isteyenlerin hiçbir zaman başarılı olamayacağı vurgulanarak, Türkiye'nin kararlı biçimde terörizmi "sarsılmaz" iradesiyle yeneceğinin altı çizildi.