Pakistan'da okula silahlı baskın: 104 öğrenci ile öğretmen öldü!
Peşaver'deki bir okula Taliban tarafından düzenlenen baskında 104 öğrenci ile öğretmenin öldüğü, 80'in üzerinde yaralı bulunduğu bildirildi.
Pakistan'ın kuzeyindeki Peşaver'deki bir okula Taliban tarafından düzenlenen baskında 104 öğrenci ile öğretmenin öldüğü, 80'in üzerinde yaralı bulunduğu bildirildi.
Saldırının sorumluluğunu, Pakistan Taliban hareketi üstlendi.
Baskının düzenlendiği okulun, ordu yönetiminde olan ancak hem asker hem de sivil memurların çocuklarının gittiği bir okul olduğu belirtildi.
Peşaver'de, 5-6 kişi oldukları ifade edilen silahlı saldırganlar yaklaşık 500 öğrencinin bulunduğu okula girerek, öğrencileri rehin almıştı. Bunun ardından güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda çatışma yaşanmıştı.
Pakistan Ordu Sözcülüğü, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını açıklamıştı.
Bakmadan Geçme