Pakistan'dan sonra Macaristan da teklif etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel Barış Ödülü'nü alsın

Pakistan Parlamentosu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesinden sonra, aynı hamle Macaristan'dan geldi. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için çalışacaklarını belirtti.
Pakistan'dan sonra Macaristan da teklif etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel Barış Ödülü'nü alsın

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaptıkları görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

Szijjarto, dünya genelinde yaşanan olaylar sonucu Türkiye'nin önemini artırdığını ve Macaristan'ın Türkiye'nin adımlarını desteklediğine dikkat çekti.

EN BAŞARILI BARIŞ GİRİŞİMİ ERDOĞAN TARAFINDAN YAPILDI

Ukrayna krizinde bir an önce barışın tesis edilmesi gerektiğine ve bu kapsamda yapılan girişimlerin 'Rusya dostu' olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirten Szijjarto şu sözlere yer verdi:

Savaş sadece görüşmelerle bitirilebilir. Bunu Türkiye'nin başarılı girişimleri de kanıtladı. Hatta bugüne kadarki barışın sağlanması için yapılan en başarılı girişimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu yapabildi. Girişimler sonucunda tahıl anlaşması imzalandı. Biz Türkiye'nin barış için attığı adımları devam ettirmesini destekliyoruz.

ERDOĞAN NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLECEK

Krizin bitirilmesi için başarılı barış girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Szijjarto bu yüzden, Türk Devletleri Teşkilatı'nda (TDT) Macaristan'ın Aksakalı Attila Tilki'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday olarak gösterilmesi için girişimlerde bulunacağını aktardı.

PAKİSTAN DA ADAY GÖSTERMİŞTİ

Diğer yandan aynı hamle geçtiğimiz haftalarda Pakistan tarafından atılmıştı. Pakistan Senato Başkanı Sadık Sanjrani tarafından imzalanan kararda Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü adayı seçildiği bildirilmişti.

Öneriye gerekçe olarak yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna Savaşı'nın öncesi ve sonrasında dünya barışı için ortaya koyduğu çabalar örnek gösterildi.

Konuyla ilişkin karar metninde, "Bu savaş, hızla tüm dünya için felaketle sonuçlanabilecek nükleer parlama noktasına dönüşmüştü. Yorulmak bilmez çabalarıyla tek başına, her iki tarafa da zamanında ve etkili müdahaleleri sayesinde küresel felaketi önledi." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :