• Haberler
  • Türkiye
  • Pakistan'ın Çaharsada kentinde üniversiteye düzenlenen saldırı

Pakistan'ın Çaharsada kentinde üniversiteye düzenlenen saldırı

Pakistan'ın Çaharsada kentinde üniversiteye düzenlenen saldırı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pakistan'ın Çaharsada kentinde üniversiteye düzenlenen saldırı dolayısıyla komşusu tarafından suçlanan Afganistan, teröristlerin başka ülkelere saldırmak için topraklarını kullanamayacağını açıkladı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin  sözcülerinde Syed Zafar Haşimi, düzenlediği basın toplantısında, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in, Baça Han Üniversitesi saldırısının “Afganistan’daki bazı unsurlar tarafından düzenlendiği” iddiasını reddetti.

Sözcü Haşimi, “Afgan hükümeti, teröristlerin topraklarımızı diğer ülkelere saldırmak için kullanmalarına izini vermeyecek” ifadesini kullandı.

Afganistan’ın terörle mücadele ettiğini ve bu doğrultuda diğer ülkelerle işbirliği yaptığını belirten Haşimi, “Afgan hükümeti, kendi topraklarında teröristlerin faaliyet göstermesine ve Afganistan topraklarının teröristler tarafından başka ülkelere saldırı amaçlı kullanılmasına müsaade etmiyor. Ülkemizin her bölgesinde terörle mücadele ediyoruz, teröristlerin faaliyet göstermesini sağlamak gibi bir politikamız yok” dedi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, dün Londra'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaharsada kentindeki üniversiteye geçe hafta düzenlenen terör saldırısının “Afganistan'daki bazı unsurlar” tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.

Pakistan ve Afganistan'ın, topraklarının birbirine karşı kullanılmaması konusunda anlaşmaya vardığını hatırlatan Şerif, "Pakistan, anlaşmaya tam olarak uymaktadır. Afgan hükümeti de bununla mükelleftir" demişti.

Bakmadan Geçme