Pancar fiyatlarıyla ilgili Erkoyuncu'dan açıklama

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, yapılan toplantıyla gündemi değerlendirerek pancar fiyatlarına da değindi.
Pancar fiyatlarıyla ilgili Erkoyuncu'dan açıklama

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker merkez kampüsünde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

whatsapp-gorsel-2023-09-12-saat-19-46-06.jpg

‘ÇİFTÇİNİN UMUDUNU KARŞILAYACAK’

Başkan Erkoyuncu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Pancar taban fiyatı mısır gibi olmayacak. Onun da gerekçeleri mutlaka var. Ama böyle olmayacağını zannediyorum. Pancarda çiftçinin umduğu rakam gelecek. Ben bu şekilde tahmin ediyorum”

‘ÖNEMLİ YATIRIMLARIMIZ VAR’


Erkoyuncu, yaptılan yatırımlardan şu şekilde bahsetti “Konya Şeker Çok güçlü bir kuruluş. Şeker üretim konusunda ön plandadır. Özellikle patates cipsi de çok iyiyiz. Yeniden bir ivme kazandık. Tekrar yatırımlara başlayacağız. Bu yıl patateste GES projemiz temmuzda faliyete geçti. Çok da iyi gidiyor. Çok avantajlıyız. Önemli yatırımlarımız var.”


‘BORÇ İÇİN HİÇBİR YER SATMAYIZ’


Erkoyuncu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Konya Şeker’in toplam şu anki borcu 9 milyar 500 milyon liradır. Bu imkanlarımızla borçlarımızı çok rahat öderiz. Borç için asla hiçbir yeri satmayız.“

 Muhabir
Etiketler :