Pandemide ev yapımı yoğurda talep arttı!

Pandemi döneminde doğal yaşama yönelen vatandaşlar soğuk süt alarak evde kendi yoğurtlarını kendileri yapmayı tercih ediyor. Pandemi dönemiyle birlikte doğal soğuk süte talebin arttığını dile getiren süt satıcısı Abdullah Özen, katkı maddesi bulunmayan bu ürünlerinin sağlık açısından güvenilir olduğunu dile getirdi.
Pandemide ev yapımı yoğurda talep arttı!

Pandemi döneminde kendi yoğurdunu yapmak isteyen vatandaşlar doğal süt alımına yöneldi. 4 yıldır evlere soğuk süt hizmeti veren Abdullah Özen, “Perakende olarak süt satıyorum. Evlere servis de yapıyoruz. İnsanlar yoğurt yapabilmek için genellikle 5 litre süt alıyorlar. Hazır yoğurtla fiyatları hemen hemen aynı. Aralarında çok fazla fiyat farkı yok. Ancak ev yapımı yoğurt daha doğal ve güvenilir olduğu için insanlar tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

pandemide-ev-yapimi-yogurda-talep-arti-4-001.jpg

‘SÜTLERİ YETİŞTİREMEDİĞİMİZ ZAMANLAR OLDU’

Pandemi döneminde iş yoğunluklarının arttığını dile getiren Özen, “İnsanlar doğal süt alıp evlerinde yoğurt yapmayı tercih ediyorlar. Özellikle pandeminin ilk döneminde çok yoğun talep vardı, sütleri yetiştiremediğimiz zamanlar oldu. Gece 11’ lere kadar çalıştık. Doğal süt pandemiden önceki döneme göre daha fazla tercih ediliyor. Bunun nedeni insanların sağlık açısından doğal ürünlere daha çok güvenmesinden kaynaklanıyor. Konya’da ağırlıklı olarak Karatay ve Meram ilçelerine dağıtım yapıyoruz. Ben bu bölgelerde daha çok çalışıyorum. Çünkü doğal süt talebi daha çok oralardan geliyor. Vatandaşlarımız süt alırken içinde katkı maddesi olup olmadığına dikkat etsinler. Soğuk süt almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü sıcak süt hemen bozulur. Bu yüzden de sıcak sütlere katkı maddesi katıyorlar. Soğuk sütü tercih etmeleri insan sağlığı açısından daha iyi olur” diye konuştu.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

pandemide-ev-yapimi-yogurda-talep-arti-1-001.jpg

pandemide-ev-yapimi-yogurda-talep-arti-2-001.jpg

pandemide-ev-yapimi-yogurda-talep-arti-5-001.jpg

pandemide-ev-yapimi-yogurda-talep-arti-3-001.jpg