Para kazanalım derken şehir battı; Ne çalışacak işçi var ne kalacak ev var

Türkiye’nin turizm cenneti Alanya’da yüksek kiralar, fahiş fiyatlar ve yabancı sorunu önü durdurulamaz şekilde büyüyor. Şehirde birçok yönden ekonomik kriz patlak verirken son olarak ALESO Başkanı çalışacak eleman bulamadıklarından yakındı.
Para kazanalım derken şehir battı; Ne çalışacak işçi var ne kalacak ev var

Alanya’da son yılların en kötü ekonomisi yaşanıyor. Son zamanlarda büyüyen yabancı ikametci sorunuyla birlikte otellerde turist sayısı azalırken, şehir esnafının da ekonomisi kötüye gitmeye başladı. Şehirde yüksek kiralar, fahiş fiyatlar şehri yaşanmaz hale getirirken yeni sorunlar da birbirin ardına gelmeye devam ediyor. Yeni bir sorunun başlangıcını ise ALESO Başkanı Nuri Demir açıkladı. Yeni Alanya gazetesine konuşan Demir,

İşçilerin maaşlarının yüksek olmasına rağmen maaş ve iş beğenmediklerini belirten Başkan Nuri Demir işverenin de sıkıntı da olduğunu ifade etti. Demir,” Usta bulmak da çırak bulmak da bir hayli zorlaştı. Sanatkarlar da zaten artık eleman yetişmiyor. Kalifiye işçi bulmak artık çok zor. İşçi bulunursa da ya maaşı beğenmiyor ya da işi. Yüksek maaş istiyorlar bu da işvereni zor duruma sokuyor. Zaten bir işçi en az asgari ücret alsa bile işveren maliyeti ortalama 17 bin lira oluyor. Şu anda ustaların ortalama günlük kazancı bin lira işçilerin 750 lira. Aylık baza vurduğumuz zaman bir usta ortalama 20-25 bin lira kazanıyor. Sanat alanında çalışanlarda bu daha da artıyor. Bu sorunu ara sanat okulları açıp, üniversitelerde bunlara yönelik eğitimler alarak sorunu bir nebze de olsa çözebiliriz” dedi.