“Paranız kıymetliyse sağlığınız kıymetsizdir”

Sahte bitkisel ürünler kavramının Türkiye’de hiçbir zaman bitmediğine dikkat çeken Mehmet Pıçak, “Türkiye’de hiçbir zaman bu ürünler bitmeyecek. Bu iş sağlığı etkileyen bir iş. Paranız kıymetliyse sizin sağlığınız kıymetsiz demektir" dedi.
“Paranız kıymetliyse sağlığınız kıymetsizdir”

Vatandaşların tüketmiş olduğu baharatın içerisinin hep tahriş olduğunu belirten Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, “Yani içerisine başka bir bitki ya da baharat karıştırılıyor. Aslında bununla alakalı olarak yine ücret noktasına geliyoruz. Ucuz maldan yine korkuyoruz. Ucuz mal almalarını tavsiye etmiyoruz tüketicilerimize. Kesinlikle güven esaslı bir iştir. Güvendiğiniz aktarlardan güvendiğiniz ürünleri temin etmenizde yarar olduğu kanaatindeyim. Bununla alakalı olarak güvensiz çeşitli preparatlar mevcut. Karıştırılıyor, kimin ne karıştırdığı belli değil. Ne zaman karıştırıldığı belli değil. Nasıl karıştırıldığı belli değil. Bununla alakalı olarak teknik bilgisi olan insanların üretmiş olduğu ürünleri almalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

mehmet-picak-001.jpg

“KALİTELİ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN”

Vatandaşların kalitesiz ve içerisinde karışımı olan ürünleri anlamalarının pek mümkün olmadığını vurgulayan Pıçak, “O yüzden lütfen gözünüzde terazi olsun, benim kanaatim bu. Tekrar aynı cümleyi kullanmak istiyorum. Ayinesi iştir kişinin yani yaptığı iştir kişinin, lafa bakılmaz. Yaptığı işle alakalı olarak bir göz baktığı zaman kaliteli ya da kalitesiz olduğu arasında bir kanaat oluşturur. Lütfen kaliteli insanları ve kaliteli ürünleri tercih edin. Ucuzunu aramayın ucuz olan üründe maalesef bir musibet oluyor. Biz hep bununla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞİ BİLENLE ÇALIŞIN”

Bazı kişilerin sektörü ve ürünleri bilmediği halde televizyonda, yazılı ya da görsel olarak sosyal medyada bir şeyleri anlatma çabasında olduklarının altını çizen Pıçak, “Meşhur olmak maksadıyla, bu iş meşhur olunacak bir iş değil, bu iş sağlığı etkileyen bir iş o yüzden işi bilenle çalışalım. İşi bilen aktarları tercih edelim. Paranız kıymetliyse sizin sağlığınız kıymetsiz demektir. Benim kanaatim budur. O yüzden saçma sapan karıştırılmış bitkileri ve preparatları kullanmayın, düzgün aktarlarla çalışın. Güvendiğiniz insanlar olsun sektörde” diye konuştu.

8-1-3-053.jpg

“İÇİNDE KİMYASAL ÜRÜNLER VAR”

Ürünlerin üzerinde kesinlikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın vermiş olduğu bandroller ve izinler bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Pıçak, “Bu izin numarası olamayan ürünleri almayınız. Kontrol bandı olmayan ürünleri almayınız. Açıkta satılan ürünleri kendi isteğinizle karıştırabilirsiniz ama bir başkasının kendi kararıyla karıştırmış olduğu ürünleri tüketmenizi tavsiye etmiyoruz. Sahte bitkisel ürünlerin içinde kimyasal ürünler muhteva etmektedir. Özellikle halkın hassas olduğu konulardan bir tanesi zayıflama kilo alma ve kuvvet ürünleridir. Bu ürünlerle alakalı olarak dikkat etmekte fayda var. Alınıp kullanılmasını tavsiye etmiyoruz” dedi. •YİĞİT BERKAY ÇOPUR