Parayla sitelerine okuyucu satın aldılar! Haber sitelerinin maskesi düştü...İşte ses kaydı

İnternet haber sitelerine yönelik Basın İlan Kurumu'nun oluşturduğu veri sistemi, sahte trafik sağlayan sitelerin maskelerinin düşmesini sağladı. Haber sitelere para karşılığı sahte trafik sağlayan firma ile gazetecinin telefon konuşmasının ses kaydı ortaya çıktı.
Parayla sitelerine okuyucu satın aldılar! Haber sitelerinin maskesi düştü...İşte ses kaydı

Haber siteleri için sahte trafik sağlayan firmaların para karşılığı okuyucu satması gündem oldu. Basın İlan Kurumu’nun 1 Nisan 2023 tarihinde uygulamaya koyduğu resmi ilan ve reklamların gazete ve dergilerden sonra internet haber sitelerinde de yayımlanması, işini layıkıyla yerine getiren haber sitelerine güven verdi.

Yeni yönetmelikle beraber, basın emekçileri özlük haklarını güvence altına alırken, mevzuatı tam anlamıyla uygulayan basın kuruluşları da önemli bir dönüşüm yaşadı.

Yeni yönetmelikle beraber, sahte trafikle bugüne kadar gelen ve aynı yönetimi devam ettiren internet haber sitelerinin de maskesi düşmüş oldu.

GÜVENİLİR ALTYAPI GERÇEKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Güvenilir altyapı, Basın İlan Kurumu tarafından ortaya koyulmuştu. Bu altyapı sayesinde sahte trafik sağlayan siteler de ne yapacağını şaşırdı.

Son günlerde, sitelere sahte trafik sağlayan firma ile bir gazetecinin diyaloğu sosyal medya düştü.

BİK'İN SİSTEMİNİ ÇÖZEMEDİKLERİNİ ANLATIYOR

Sahte trafik sağlayan firma, Basın İlan Kurumu’nun analitik sistemini çözemediklerini anlatıyor. Bu nedenle yeni müşteri kabul etmediklerini görüşmede dile getiriyor. Yeni yönetmeliğe göre, internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alabilmesi için, personel şartı, zorunlu içerik şartı gibi bazı kriterlerin yanı sıra tekil ziyaretçi şartını da yerine getirmesi gerekiyor.

Kaynak: Bursa Olay