Pazar mı? Market mi? Konyalı esnaflar konuştu!

Sebze fiyatlarındaki etiket farkı vatandaşı pazara yönlendiriyor. Daha uygun fiyatlı, kaliteli ve taze ürün sattıklarını belirten Konyalı pazarcı esnafı, vatandaşları pazarlara davet ediyor.
Pazar mı? Market mi? Konyalı esnaflar konuştu!

Sebze fiyatları market ve pazarlarda farklılık gösteriyor. Konya Kadınlar Pazarı esnafları, pazarların marketlere göre daha uygun fiyatlı, kaliteli ve taze ürün satışı yaptığını belirttiler. Pazarlarda müşteri memnuniyetinin üst seviyelerde tutulduğunu vurgulayan esnaflar, vatandaşlarla birebir ilgilendiklerini de dile getirdiler.

pazar-12.jpgpazar-12.jpg

‘TAZE ÜRÜN İÇİN PAZARA GELİN’

Marketlere göre, pazarlarda daha çok taze ürün bulunduğunu ifade eden Ali Karataş, “Yaz döneminde yerli sebzeler çıktığı için işlerimiz daha sakin ilerliyor. Kış günleri daha fazla satış yapıyoruz. Sebze fiyatları da çok düşük değil. Domates fiyatları 30-35 lira arasında.

ali-karatas.jpg

Salçalık domates 10, salatalık 20, hırtlak 50, kornişonlar 35-40 lira arasında. Pazarımıza ürünlerimiz günlük olarak geliyor. Taze oluyor. Marketle pazar arasında satılan ürünlerin fiyat farkı elbette oluyor. Vatandaşlara sebze ve meyve alışverişinde pazarlara gelmelerini öneriyorum. Taze ürün almış olurlar.” ifadelerine yer verdi.

pazar-5.jpg

‘KALİTELİ ÜRÜN PAZARDA’

Pazarlarda kaliteli ürün satıldığını vurgulayan Yakup Coşkun, “Müşteriler sebze ve meyve alışverişi için hem pazarı hem de marketi geziyor. Hangisinde daha kaliteli ürünler bulunuyorsa oradan alışverişlerini yapıyorlar. Pazardaki ürünler daha taze olduğu için genellikle bizi tercih ediyorlar.

yakup-coskun.jpg

Çünkü kaliteli ürün pazarda bulunur. Kalite bizden sorulur. Pazardaki ürünler, marketteki ürünlere göre tabi ki daha uygun fiyatlı. Ama genel olarak sebze fiyatları yaz dönemine göre yüksek. Marul 20, tere-roka 7 buçuk, maydanoz 7 buçuk, ıspanak 30 liradan satılıyor. Vatandaşlarımıza alışveriş için pazarlarımıza davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

pazar-11.jpg

‘PAZARLAR DAHA UCUZ’

Pazardaki ürünlerin uygun fiyatlı olduğunu dile getiren Abdullah Çalışkan, “Satışlarımız normal bir seyirde devam ediyor. Yaz dönemlerinde genellikle herkesin kendi sebzesi olduğu için pazarlar daha sakin. Ama tabi ki fiyatlar düştü.

abdullah-caliskan.jpg

Kışın biberi 70 liraya satarken, şu anda 25 lira. Kışa nispeten fiyatlar daha düşük oluyor. Şu anda domates fiyatlarımız 10-15, biber 25, patlıcan 15-20, salatalık 15, fasulye 30-40 lira arasında değişiyor. Marketteki ürünlere göre pazardaki ürünler daha ucuz. Kadınlar Pazarı esnafı olduğum için vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum.” diye aktardı.

pazar-2.jpg

‘BİREBİR İLGİLENİYORUZ’

Pazara gelen müşterilerle yakından ilgilendiklerinin altını çizen Çalışkan, şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı; “Marketlerde diyaloğa girecek bir kişi yok. Ama biz birebir müşteri ile ilgileniyoruz. Ürünler bozuk çıkarsa değişim de yapıyoruz. Müşterilerimize taze ürün verme oranımıza yüzde 90.

pazar-9.jpg

Zaten ürünlerimiz pazarımıza günlük, taze olarak geliyor. Müşterilerimiz pazarlara gelsinler. Gönüllerine göre, istedikleri gibi alışverişlerini yapsınlar. Burada sevgi, saygı hepsi var.”

 Muhabir
Etiketler :