Pazarlık iddialarına cevap: Erdoğan Oğan'la ilgili ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında ikinci tur seçimleri ve gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sinan Oğan'ın kendisini desteklemesi için herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı için çalışmalara başlamış durumda. Bu önemli gelişme" ifadelerini kullandı.
Pazarlık iddialarına cevap: Erdoğan Oğan'la ilgili ilk kez konuştu

Türkiye'de 64 milyon seçmen 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88, Sinan Oğan ise 5,17 oy aldı. Adaylar %50 barajını aşamayınca seçim ikinci tura kaldı. Ata İttifakı lideri Sinan Oğan geçtiğimiz günlerde ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Kanal D - CNN TÜRK ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sinan Oğan'ın desteği ile ilgili herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını dile getirdi.

"CUMHUR İTTİFAKI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI"

İşte Erdoğan'ın o ifadeleri: Sinan Bey'in katılımında pazarlık yok. Cumhur İttifakı için çalışmalara başladı. Taban şu anda bu yapıyı gördüğü zaman inanıyorum ki çok daha farklı bir yaklaşımla değerlendirmesini yapacaktır. Önemli olan ortaya çıkan sinerjiyi değerlendirmektir. Sinan Oğan bir gerçek. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimlere katılmıştır. Daha sonra aldığı kararla Cumhur İttifakı ile hareket etme kararı vermiştir. Ben diyorum ki biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Türk dünyası ilişkiler konularında Sinan Oğan ile aynı şeyleri paylaşıyoruz. Mülteciler konusunda da tabii biz kendisine şunu da söyledik, şu anda Suriye'nin kuzeyinde bizim briket evler planımız var. Bu briket evleri orada kuruyoruz bu arada yeni bir adım daha var Katar destek veriyor. Katar'ın verdiği destekle de 1 milyon mülteciyi iskan edeceğimiz konut yapımına Suriye'de başladık. Bir taraftan yerleşim oralara başladı. Türkiye - Rusya - İran - Suriye görüşmeler yapılıyor. Ben Suriyeli kardeşlerimizin topraklarına döneceklerine inanıyorum. 600 bine yakın sığınmacı döndü.

Etiketler :