1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Pobjegao od PKK-a i predao se turskim snagama: Majka nakon šest godina zagrlila sina
Pobjegao od PKK-a i predao se turskim snagama: Majka nakon šest godina zagrlila sina

Pobjegao od PKK-a i predao se turskim snagama: Majka nakon šest godina zagrlila sina

Majka Selma Han, nakon što je dobila informaciju da se njen sin predao, došla je u komandu žandarmerije u Diyarbakiru te nakon punih šest godina ponovo zagrlila svog sina

A+A-

U Diyarbakiru se nastavlja protest porodica koje ispred sjedišta Narodne demokratske partije (HDP) traže da im se vrate djeca koja su vrbovana i odvedena u terorističke kampove PKK-a, a danas je još jedna porodica dočeka ponovni susret sa sinom, javlja Anadolu Agency (AA).

Protesti su počeli 3. septembra 2019. godine, a ispred sjedišta HDP-a i dalje su okupljene desetine porodica.

Među okupljenima u Diyarbakiru bila je i porodica Han iz grada Musa, koja je na protestima prisutna od 18. septembra 2019. godine, a čiji se sin Onur jučer predao snagama sigurnosti Turske.

Majka Selma Han, nakon što je dobila informaciju da se njen sin predao, došla je u komandu žandarmerije u Diyarbakiru te nakon punih šest godina ponovo zagrlila svog sina. Zahvalila je svima koji su pomogli da se njen sin spasi.

Porodica Han ujedno je 23. porodica sa protesta koja je dočekala da se njihovo dijete spasi od terorističkih kandži.

Majke iz Diyarbakira optužuju partiju HDP za vrbovanje i odvođenje maloljetnika i omladine u terorističke kampove PKK-a na jugoistoku Turske. Majke zbog toga nastavljaju protest koji je inicirala Fevziye Cetinkaya.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Partija HDP tereti se za povezanost s teroristima PKK-a, a više čelnika te partije je optuženo za širenje terorističke propagande i pružanje pomoći teroristima.

HABERE YORUM KAT