Poşetten trafik levhasıyla büyüklere mesaj verdiler

Mersin'de bir ilkokulun öğrencileri, naylon poşetten hazırladıkları trafik levha ve işaretlerini gösteren kıyafetleri giyerek düzenledikleri etkinlikle, trafik kurallarına uyulması gerektiğine dikkati çekti- Vali Ali İhsan Su:"Trafikte bazı kurallar vardı
Poşetten trafik levhasıyla büyüklere mesaj verdiler

MERSİN (AA) - Mersin'de ilkokul öğrencileri, İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte naylon poşetten hazırladıkları trafik işaretlerini gösteren kıyafetleri giyerek, kazaların önlenmesi için büyüklere mesaj verdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından Merkez Akdeniz ilçesinde çoğunlukla kente göç eden ailelerin yaşadığı Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan Hatice Uluğ İlkokulunda "Karayolu Trafik Haftası" etkinliği düzenlendi.

Program için uzun süre çalışma yapan öğrenciler, öğretmenlerinin ve velilerinin de katkılarıyla naylon poşetten trafik levha ve işaretlerini gösteren kıyafetler hazırladı. Bir bölümü bu kıyafetleri giyen, bir bölümü de polis üniformasıyla etkinliğe katılan çocuklar, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymasını istedi.

Öğrencilerin şarkılar söyleyerek, ellerindeki trafik işaretleriyle katılımcıları trafik kuralları konusunda bilgilendirdiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikte okul içerisine yaptırılan trafik parkının da açılışı gerçekleştirilirken, öğrenciler akülü araçlara binerek trafik deneyimi yaşadı. Bir polis memurun yönlendirdiği öğrenciler, seyir halinde bulundukları parkta yaya öğrencilere yol verdi, sinyal vererek dönüş yaptı.

Etkinlikte, görevlerinde üstün başarı gösteren bazı jandarma, polis ve zabıta memurlarına da plaket takdim edildi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, burada yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin hayatın içerisine olumlu dönüşleri olacağını belirtti.

Trafiğe çıkan araç sayısının giderek arttığına dikkati çeken Su, "Zaman zaman trafik kazalarına şahit oluyoruz. Eğitim düzeyinin eksik olması nedeniyle, bazı insanlarımız uykusuz, alkollü veya aşırı sürat yaparak kazalara neden oluyor. Bu tür etkinlikleri vatandaşlarımızı uyarmak adına düzenliyoruz. Trafikte bazı uyarıcı kurallar vardır. Vatandaş olarak bize düşen onlara uymaktır. Kurallara uyarsak kaza riskimiz azalır. Şayet uymazsak kaza riski yükselir." diye konuştu.

Vali Su, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Yolların kralı olmaz, kuralı olur" sözünü hatırlatarak, herkesin trafik kurallarına uymasını istedi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Kavaklı da haftanın önemine değinerek, trafik kurallarına uyulmasını ve polis memurlarının trafikte yaptığı uyarıların dikkate alınmasını istedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara, okulda kurulan çeşitli stantlarda trafik kurallarına ilişkin bilgiler verildi.

Kaynak: