Predsjedništvo BiH: Džeferović uputio telegram saučešća Francuzima

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio telegram saučešća predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu povodom današnjih terorističkih napada u Parizu i Nici
Predsjedništvo BiH: Džeferović uputio telegram saučešća Francuzima

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio telegram saučešća predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu povodom današnjih terorističkih napada u Parizu i Nici, prenosi Anadolu Agency (AA).

”Poštovani predsjedniče Macron, jako sam potresen vijestima o zvjerskim terorističkim napadima u Parizu i Nici. Vama, porodicama žrtava, kao i svim građanima Francuske, upućujem iskrene izraze saučešća, a povrijeđenima brz oporavak. Napadi na nedužne ljude, na gradskim ulicama i u vjerskim objektima, predstavljaju gnusne i kukavičke postupke koje snažno osuđujem. Naša je zajednička obaveza da se svim snagama borimo protiv zločinaca i spriječimo ih u njihovoj namjeri da unesu osjećaj sveopće nesigurnosti, nepovjerenja i netrpeljivosti”, napisao je Džaferović Macronu, navode iz Predsjedništva BiH.