Prof. Dr. Babür Özçelik:Sanayimiz zirve yapar

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesi gerektiğini söyleyerek, “Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, katma değerine katkı yapacak işler yapma hedefinde, gayesinde olacağız"dedi
Prof. Dr. Babür Özçelik:Sanayimiz zirve yapar

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesi gerektiğini söyleyerek, “Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, katma değerine katkı yapacak işler yapma hedefinde, gayesinde olacağız. Bu konuda Konyalı sanayicilerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu

Selçuk Üniversitesi’nden geçtiğimiz yıl ayrıştırılarak 7141 sayılı kanunla kurulan Konya Teknik Üniversitesi’nin rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Babür Özçelik'e Yeni Haber ailesi ziyarette bulundu. Konya’ya daha evvel çeşitli işleri sebebiyle defalarca geldiğini ve her gelişinde şehre hayran kaldığını ifade eden Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Babür Özçelik, “Konya’ya önceki gelişlerimde buradaki düzene hayran kalmıştım. Tam ailecek yaşanılacak bir kent olduğunu vurguluyordum. Buraya atamamın yapıldığını duyunca çok mutlu oldum. Konya her yönüyle yaşamaya uygun bir kent. Hayırlısını istedik, nasip oldu. Konya Teknik Üniversitesi, 18 Mayıs 2018’de kuruldu. Tabi geçmiş birkaç yıldır Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulması isteği, çabaları oluşmuş ve bugüne gelindi. Gerçekten, Türkiye'de gittikçe artan bir teknik üniversite oluşumu var. Konya gibi sanayinin merkezi, 5 organize sanayisi olan ve 2 tanesi de kurulma aşamasında olan, sanayi ve tarımın birlikte olduğu bir coğrafyada Konya Teknik Üniversitesi’nin olması çok önemli. Böyle bir yer, böyle bir üniversite, böyle bir bölgenin önem verdiği bir üniversitenin rektörü olmak çok onur ve gurur vericidir. Ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, katma değerine katkı yapacak işler yapma hedefinde, gayesinde olacağız. Bu konuda Konyalı sanayicilerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“EN PAHALI ŞEY TECRÜBEDİR”

Gebze Teknik Üniversitesi'nde önemli görevler yaptıklarını dile getiren Prof.Dr.Babür Özçelik, “Gebze’de kuruluş amacı olan bir üniversitenin mensubu olmaktan da her zaman gurur duydum. Çünkü hedefleri olan bir üniversiteydi. Türkiye’nin yüksek teknolojisini üreten üniversitesi olacağız dedik. Bir hedef vardı. Böyle bir misyon yüklenmişti. Beklenti çok yüksekti. Önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Gebze Teknik Üniversitesi’ne dönüştükten sonra son dönemde de tüm idari görevleri yaptık. Bölüm başkanlığından tutun da rektör vekilliğine kadar 4 sene boyunca birçok görevde bulunduk. 15 Temmuz sonrasında 4 fakültenin dekanlığını da uzun süre yönettik. O hassas dönemde orada bizim o işi yapmamız gerekiyordu. O idari birikimde en pahalı şey tecrübedir. 4 yılda çok şükür bunu elde ettik” şeklinde konuştu.

“KTÜ CİDDİ HEDEFLERLE YOLUNA DEVAM EDECEK”

Konya Teknik Üniversitesi’nin ciddi hedefler doğrultusunda yoluna devam eden bir üniversite olacağına dikkat çeken Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi bir teknik üniversitenin yapması gereken hem nitelikli eğitim hem de nitelikli araştırmalar yapan bir üniversite hedefinde olacaktır. Bunun için de ülkemizin stratejik kuruluşları, ileri teknolojiye sahip kuruluşları var. Aselsan, TAİ, TEİ, Havelsan, Roketsan gibi stratejik kuruluşlarımızla iş birliği halinde olacağız, projeler yapacağız. Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve bağlı kuruluşlar, Kocaeli, İstanbul bölgesiyle iş birliği halinde olacağız. Gebze Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ile ortak çalışma vereceğiz. İnşallah hedefimiz, nitelikli projeler üretmek. Ülkenin gelişmesine, kalkınmasına, katma değerine katkı yapacak işler yapma hedefinde, gayesinde olacağız. Konya, çok daha fazla şeyleri başarabilecek potansiyele sahip, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi. Bu idealleri gerçekleştirmek için, sanayici ve iş adamlarımıza üniversite-sanayi işbirliği konusunda çağrıda bulunuyorum. El ele verirsek çok daha fazlasını başarabiliriz” dedi. Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu ve Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu, Rektör Özçelik’e çalışmalarında başarılar dilerken Lokman Koyuncuoğlu, Rektör Özçelik’e günün anısına kitap seti hediye etti.

KTÜN, KAPATILAN MEVLANA ÜNİVERSİTESİ BİNASINA TAŞINIYOR

Konya Teknik Üniversitesi tarafından Rektörlük Makamı ve Mimarlık Fakültesi olarak kullanılan tarihi binanın, geçtiğimiz günlerde varılan mutabakat ile Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kararlaştırıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültür Vadisi Projesi kapsamında o bölgeden Mevlana’ya kadar olan alanda bir kentsel dönüşüm yapıp kültür yolu açacağı öğrenildi. Tarihi binanın yerine ise, devlet tarafından el konulan, FETÖ’ye ait olan Mevlana Üniversitesi binasının Konya Teknik Üniversitesi’nin kullanımına tahsis edileceği ve 2019-2020 eğitim yılında bu binanın hizmete açılacağı bilgisine ulaşıldı.

O TARİHİ BİNA DA KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NE DEVREDİLİYOR

Ayrıca, Alaaddin Bulvarı’nda bulunan ve geçmişte Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi binanın da Konya Teknik Üniversitesi’ne devredileceği öğrenildi. Plana göre, binanın zemin katı, teknik uygulama merkezi olarak hizmet verecek. Uygulamayla, vatandaşlara teknik eğitimler verilecek. Ayrıca binanın ikinci katının ise makam odası olacağı öğrenildi.

konya-2.jpg

konya-3.jpg

teknik-1.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/YENİ HABER GAZETESİ