Prof. Dr. Ramazan Altıntaş: Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanındayız!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın halkı uyarma vazifesini yerine getirdiğini belirten Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri mensupları olarak, Diyanet İşleri Başkanımızın yanındayız” dedi.
Prof. Dr. Ramazan Altıntaş: Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanındayız!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Camii'nde, temsili Cuma namazını kıldırdı. Prof. Dr. Erbaş, Cuma hutbesinde tüm insanlığa, "Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım" çağrısında bulundu. Prof. Dr. Ali Erbaş hutbesinde; "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR!

İnsan Hakları Derneği (İHD); Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu ve İzmir Barosu'nun yazılı açıklamasında ise Prof. Dr. Erbaş üzerinden İslam'a, Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlere hakaret edildi. Bunun üzerine dün de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ankara Barosu hakkında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı eleştiren açıklaması nedeniyle, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatıldığı açıklandı.

ERBAŞ'A DESTEK YAĞDI

Twitter üzerinden #AliErbasyanlızdeğildir hastag'ı açıldı. Prof. Dr. Erbaş'a destek amaçlı yüzbinlerce tweet atıldı. AK Partili Yasin Aktay yaptığı açıklamada, "Ali Erbaş’a Allah’ın ayetlerini okudu diye saldıranlar hep birlikte yaşadığımız şu Koronavirüs olayından da mı ibret almaz? Bazı günahlar sadece kendilerine zarar vermiyor, bütün insanlığa zarar veriyor. Yoksa “ne haliniz varsa görün” denebilirdi." yorumunda bulundu. Yazar Yusuf Kaplan paylaştığı mesajında, "Ankara Barosu'nun açıklaması tam bir hukuk skandalı ve katliamı! Provokasyon böyle bir şey değilse, nedir peki?" dedi.

‘BAŞKANIMIZ GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR’

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş da gazetemize yaptığı değerlendirmede, Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanında olduklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevinin din konusunda toplumu aydınlatmak olduğunu ve Prof. Dr. Erbaş’ın görevini yerine getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Altıntaş,  “Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Nisan 2020 tarihinde Cuma günü Ankara Hacı Bayram Camii’nde okuduğu hutbedeki söylemleri nedeniyle bazı çevreler tarafından linç edilmek istenilmektedir. Bu çevrelere Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunun maddelerini hatırlatmak gerekiyor. Bu kanunda başkanlığın görevi, İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek şeklinde ifade ediliyor. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız da ilgili kanun gereği Hacı Bayram Camii’nde okumuş olduğu Cuma Hutbesinde koronavirüs salgın hastalığına karşı almamız gereken tedbirleri dile getirmek suretiyle halkımızda farkındalık bilinci oluşturmak istemiştir” dedi.

‘BUNDAN DOĞAL NE OLABİLİR?’

Prof. Dr. Erbaş’ın açıklamalarının gayet doğal olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altıntaş, “Okumuş oldukları hutbede İslam dininin ahlaki açıdan yasakladığı ve insan doğasına aykırı düşen HIV virüsü gibi hastalıkların temel sebepleri arasında yer alan zina, eşcinsellik gibi fiillerden dolayı halkımızı uyarma vazifesini yerine getirmiştir. Bundan doğal ne olabilir? Ama gel gör ki, Diyanet İşleri Başkanlığının varlığına kökten karşı çıkan bazı kişi ve kuruluşlar Sayın Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden cumhuriyetin köklü kurumları arasında yer alan, iç barışımızın garantörü, ortak değerlerimizin koruyucusu, halkımızın büyük güven duyduğu, milli birlik ve beraberliğimizin sembol kurumuna karşı amansız bir saldırıya geçmişlerdir. Amaçları bu kurumun varlığını tartışır hale getirmektedir” şeklinde konuştu.

‘SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ’

Başkan Erbaş’ı yıpratmak isteyenleri kınadıklarını dile getiren Prof. Dr. Altıntaş, “Bizler İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri mensupları olarak, Diyanet İşleri Başkanımızın yanında yer alıyor, görev mahalline giren bir konuda yaptığı açıklamaları sonuna kadar destekliyoruz. Haksız bir şekilde Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş’ı yıpratmak isteyenleri de şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İSLAM’IN BİZZAT HÜKMÜDÜR’

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nden yapılan açıklamada da Prof. Dr. Ali Erbaş’ın hutbedeki söylemlerinin İslam’ın hükümleri olduğu belirtildi. Konsey tarafından yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı, kurum olarak, ilgili Kanunda, “İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” şeklinde tarif edilen bir göreve sahiptir. Bu çerçevede; Diyanet İşleri Başkanlığının, Yüce Dinimiz İslam’ın yaratılış kanunlarını, insan fıtratını, kutsal aile hayatını ve evrensel ahlak ilkelerini esas alan yasaklarına ilişkin açıklamalarını topluma sunması aslî görevidir. Dolayısıyla tartışma konusu edilen hutbede dile getirilen görüş ve kanaatler bizatihi İslam’ın hükmüdür. Başkanlığın bu vazifesini yerine getirme çabasını nefret söylemi olarak algılamak ve buradan hareketle toplumda bir gerilime yol açmak, dinî duygu ve düşünceyi tahfif edici tutum ve davranışlar içerisinde olmak asla kabul edilemez" denildi.

'TARTIŞMAYA SON VERİLSİN'

Açıklamada ayrıca, "Milletçe insanlık tarihinin en büyük musibeti ile karşı karşıya kaldığımız bu zor zamanlarda, evlerimizde mahsur kaldığımız bu mübarek Ramazan ikliminde, birlik ve beraberliği konuşmamız gereken şu dönemlerde, Cumhuriyetin köklü ve sembol kurumuna ve başkanına karşı amansız bir saldırıya geçilmesi manidardır. Bu itibarla, ülkemizde bulunan İlahiyat ve İslamî İlimler Fakülteleri Dekanları olarak Diyanet İşleri Başkanımızın görev alanına giren bir konuda, Yüce Dinimizin temel ilkelerinden yola çıkarak yaptığı açıklamaları sonuna kadar destekliyor, başlatılan bu mesnetsiz tartışmaya son verilmesini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ