Provokatörlerin hedefinde yine Konya var!

Dün akşam saatlerinde sosyal medya platformları üzenden yine Konya’yı hedef alan provokatif bir paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda “ Şanlıurfa’dan Konya’nın Ereğli ilçesine gelen tarım işçilerinin alacak verecek kavgasına tutuştuğu ve 3 kişinin hayatını kaybettiği bilgileri yer aldı. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Görüntülerin aylar öncesinde Ağrı’da gerçekleşen bir olaya ait olduğu ve bilgilerin de tamamen asılsız olduğu belirlendi.

Konya’ya yönelik sosyal medya platformlarında yürütülen provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Bazı sosyal medya hesaplarında Şanlıurfa’dan Konya’nın Ereğli ilçesine gelen ve tarım işçileri oldukları öne sürülen kişilerin arasında iddiaya göre alacak verecek mevzusundan kavga çıktı. Taşlı sopalı kavgada ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği ifadelerine yer verildi.

Bazı sağduyulu sosyal medya kullanıcılarının paylaşımda yer alan videonun geçmiş aylara ait olduğu konusunda tepki göstermeleri üzerine video kısa sürede yayından kaldırıldı.

provokatorlerin-hedefinde-yine-konya-var-001.jpg

AYNI GÖRÜNTÜLERLE AĞRI ÜZERİNDEN DE PROVOKASYON YAPILMAYA ÇALIŞILMIŞ!

Paylaşımda yer alan görüntülerle geçtiğimiz haftalarda Ağrı ilini hedef alarak da göçmenler üzerinden provokasyon yapıldığı ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından görüntülerin 24 Ocak 2023 yılına ait olduğu ve provokatif paylaşım yapıldığı belirtildi.

provokatorlerin-hedefinde-yine-konya-var.jpg

Söz konusu görüntülerin Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Değirmenoğlu Köyü’nde bir kişinin eşi ve yanlarında çalıştırdığı çobanlarını öldürdükten sonra intihar ettiği, bu görüntülerin Mayıs ayında Afgan Çobanların arasında çıkan tartışma sonucu bir çobanın tartıştığı diğer Afgan çobanı ve ev sahiplerini pompalı tüfekle öldürdüğü iddiası ile paylaşıldığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından paylaşılarak iddiaların doğru olmadığı açıklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre provokatif paylaşım yapan kişi ya da kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.

provokatorlerin-hedefinde-yine-konya-var-002.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :