Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müteşekkirim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da ek seferberliğin ilan edilmeyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ukrayna konusundaki arabuluculuğu ve esir takasındaki rolünden dolayı müteşekkirim. Kiev müzakerelere hazır olduğunda arabuluculuk gerekecek" dedi.
Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müteşekkirim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki kısmi seferberlik kapsamında 222 bin kişinin silah altına alındığını belirterek, "Tüm seferberlik etkinliklerinin yaklaşık 2 hafta içinde sona ereceğini düşünüyorum" dedi.

Putin, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Yüksek Konsey Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Kazakistan'ın başkenti Astana'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KENDİSİNE MİNNETTARIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, esir değişimi dahil Ukrayna ile ilgili bazı sorunların çözülmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Putin, "Erdoğan, bu çalışmalara bizzat kendisi dahil oldu. Sonuç alındı. Bunun için kendisine minnettarız, çünkü biz de subaylarımızı geri aldık." diye konuştu.

Erdoğan ile dün yaptıkları görüşmede bu konuyu ele aldıklarını dile getiren Putin, "Erdoğan, görüşmede, tahıl akışının yapılandırılması gerektiğini belirtti. BM Genel Sekreteri'nin bu konuda çalışması gerekiyor ancak o bu konuda başarısız" ifadelerini kullandı.

Etiketler :