Ramazan Altıntaş'tan “Akılsız İlahiyat Projesi” paylaşımına tepki

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş sosyal medyada “Akılsız İlahiyat Projesi” başlıklı paylaşımla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ramazan Altıntaş'tan “Akılsız İlahiyat Projesi” paylaşımına tepki

Sözü edilen paylaşımda dile getirilen görüşlerin gerçeği yansıtmadığı belirten İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş'ın açıklaması şöyle:

26 Haziran 2020 Cuma günü YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın yönetiminde, Pandemi Sürecinde Uzaktan Eğitim: Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ve İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Dekanlarının katılımlarıyla video konferans yöntemiyle bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda dekanlarımız uzaktan eğitim başta olmak üzere İlahiyat Fakültelerinin sorunlarını dile getirmişlerdir. YÖK Başkanımız da dile getirilen sorunlara ilişkin ufuk açıcı değerlendirmeler yapmış ve soruları samimi bir şekilde cevaplandırmıştır. Bu değerlendirmelerde,  toplantının içeriğiyle ilgili sosyal medyada “Akılsız İlahiyat Projesi” başlıklı paylaşımda ifade edilen hususlara asla yer verilmemiştir. Sözü edilen paylaşımda dile getirilen görüşler, gerçeği yansıtmayan, başta YÖK Başkanımızı ve Dekanlarımızı töhmet altında bırakmaya dönük asılsız,  niyet okumaya ve çarpıtmaya dayalı, kaliteli eğitim idealini ve huzur ortamını tezyif etmeye matuf düşüncelerdir. Tamamen içinde bulunduğumuz şartlarda ve önümüzdeki süreçlerdeki eğitim imkânları çerçevesinde yapılan müzakerelerden ibaret olan bir toplantının istismar edilmesi ve dedikoduya davetiye çıkaracak şekilde ele alınıp yayılması ne İslam ahlakına ne de akademik teamüllere uygundur.

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi olarak kamuoyuna saygıyla duyururuz.