Ramazan'da ne izlenir? 09.05.2021

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 09.05.2021

Mucize (Wonder)

Auggie Pullman yaşıtı diğer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır. Mucize farklılıklara nasıl yaklaşmamız konusunda sosyal sorumluluk filmi tadında, ama gayet iyi gelen bir film. Yüzünde deformansyonla doğan küçük Auggie Pullman'ın hayatı gerçekten de zor, film öncelikle özdeşlik kurmanızı sağlamaya çalışıyor ve yan karakterlerle Auggie'nin durumunu sürekli destekliyor. Yönetmenliğini Stephen Chbosky'nin üstlendiği film, R.J. Palacio'nun romanından Steve Conrad tarafından senaryolaştırıldı. Filmde başrollerde Julia Roberts ve Owen Wilson yer alırken çocuk oyuncu ise Jacob Tremblay.

mucize-002.jpg

Azınlık Raporu (Minority Report)

2054... "Bundan 52 yıl sonrası bizim için nasıl bir gelecek vaadediyor?" sorusu, Azınlık Raporu filmine biletinizi alırken olmasa da, filmden çıktığınızda aklınızda yanıt arayan soruların en başında geliyor. Dedektif John Anderton, psişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar sayesinde cinayetleri daha işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır. Anderton’ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, birdenbire tersine döner. Anderton’ın şefi olduğu birim, cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Avcı artık av olmuştur. Şimdiye kadar kölesi olduğu sistem artık John'un başının belası haline gelmiştir.

azinlik-raporu-001.jpg

Snowpiercer

Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır... Yönetmenliğini Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un üstlendiği "kıyamet sonrası" temalı filmin kadrosu, Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimler oluşuyor.

snowpiercer-002.jpg

Oyunbozan Ralph

Atari oyununun bina yıkan 'kötü adamı' rolündeki Ralph, hem yıllardır aynı işi yapmaktan sıkılmış hem de oyunun iyi adamı tamirci 'Felix' gölgesinde kalmaktan bıkmıştır. Bu arada da tüm övgüleri Felix toplar. Ralph artık iyi bir kahraman olmak ister ve diğer video oyunları arasında gidip gelmeye başlar. Fakat oyundan oyuna atlarken yol açtığı bir kaza Sugar Rush oyununu tehlike altında bırakan bir düşmanı serbest bırakır. Şimdi kahraman olma fırsatı onda mıdır? Rich Moore'un yönetmenliğini üstlendiği yapımın Türkçe seslendirme kadrosunda ise Engin Alkan, Aysun Topar, Harun Can, Özden Ayyıldız ve Sait Seçkin gibi tanıdık ve yetkin isimler yer alıyor. Walt Disney'in imzasını taşıyan bu eğlenceli animasyonu 3D'nin nimetlerinden de faydalanıyor.

oyunbozan-ralph-001.jpg

Etiketler :