Ramazan'da ne izlenir? 13.04.2021

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 13.04.2021

Senin Dünyanda Saat Kaç?

Safi Yazdanian’ın yazdığı ve yönettiği 2014 yapımı masalımsı, duru ve naif bir İran filmi. Başrollerini Leyla Hatemi ve Ali Musaffa paylaşıyor. Filmin müziklerinin yapımını ise ChristopheRezai üstlenmiş ve film ile tam bir bütünlük içinde. Film “ilginç bir adamın” yılmadan, usanmadan yıllarca karşılıksız, safiyane bekleyiş hikâyesini bizlere sunuyor. Film 20 yıl sonra Fransa’dan aniden memleketine dönmeye karar veren Gil-i Gül ile başlıyor. Öyle ki annesi ve babası vefat etmiş evi ise harap haldedir. Film açılış müziği “Güli can” ile 20 yıl önce terk ettiği memleketi Reşt’e dönen Güli’mize memleketinin yeniden hasretle kucak açışı hissini bize ulaştırır. Şehri ona ilk dakikalardan kucak açsa bile “yokluğunda yaşlanan gençler” in onu affetmesi zaman alacaktır. Zira “Kalp kırmak bir sanatsa eğer, sesi ayarsız bir kaz gazel okur.”

senin-dunyanda-saat-kac.png

Filistin'e Veda

Yahudilerin 1948’den bugüne Filistinlilere kendi topraklarında gerçekleştirdikleri zulmün başlangıchikayesi. Yıl 1948. Yer, Filistin’in önemli sahil kenti Hayfa. Kendini halka adamış bir doktor, eşi ve küçük çocukları Ferhan. Dr. Said ve eşi, bir gün tren istasyonunda bir bombalama eylemine şahit olurlar. Eylemi gerçekleştiren, Said’in çocukluk arkadaşı ve Siyonist rejimin kuruluşunda etkin rol oynayacak olan Şimon’dur. Artık Filistinlilerin, öz vatanlarında parya muamelesine uğrayacakları dönem başlamıştır.

filistine-veda.png

Muna                                         

6 yaşındaki Muna , Gazze’de ailesiyle yaşayan bir kız çocuğudur. Bir gece evi İsrail Ordusu’na bağlı askerler tarafından basıldığında annesinin yönlendirmesiyle mutfak dolabına saklanır. Ancak dolaptan çıktıktan sonra ailesinin ortadan kaybolduğunu fark eder. Gazze sokaklarında ailesini arayan küçük kızın yolu, Türkiye’den Yeryüzü Doktorları organizasyonu aracılığıyla bölgeye gelen Ela ile kesişir. Genç doktor, Muna’nın ailesini bulabilmesi için elinden ne geliyorsa yapacaktır.

muna.png

Melekler Hep Birlikte İner

Senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Hamit Muhammedi’nin, Melekler Hep Birlikte İner filminin tanıtımı şu şekildedir: “Ahmet eşiyle birlikte sakin bir hayat süren genç bir molladır. Ancak eşinin hamileliğinden haberdar olunca hayatında yeni bir devir başlar. Ekonomik baskılar yüzünden farklı işlerde çalışması teklif edilir ve bu gerçek Ahmet’in hayatında değişikliklere sebep olur.”

melekler-hep-birlikte-iner.png