Ramazan'da ne izlenir? 15.04.2021

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 15.04.2021

The 33

2010'da Şili'nin Copiapó şehri yakınlarındaki San Jose madeninde yaşanan kazayı ve 33 madencinin 69 gün boyunca kısılı kaldıkları madende yaşadıklarını anlatan filmde birçok ünlü oyuncu rol alıyor. Madencilerin en tanınmışları olan LuisUrzúa ve MarioSepúlveda'yı sırasıyla LouDiamondPhillips ve AntonioBanderas canlandırıyor. Filmde ayrıca RodrigoSantoro, JulietteBinoche, GabrielByrne, BobGunton ve MarioCasas gibi uluslararası sinema dünyasında tanınmış isimler de rol alıyor.

the-33.png

 

Neşeli Ayaklar

Bu sıcacık animasyon filmi, Mumble adında berbat bir sesi olan, sıra dışı bir penguenin hikayesini anlatır. Antartika’da bölgenin tüm penguenlerinin ruh eşlerine kendilerini ifade edebilmek üzere birer “Kalbe Seslenen Şarkıları” vardır. Ancak Mumble’ın hem sesi çok kötüdür hem de söz konusu şarkıyı bulup da ruh eşine bunu söyleyemediği sürece gerçek aşkı yakalaması olanaklı değildir. Mumble’ın farklı bir yeteneği vardır, o harika bir tap dansçısıdır! Annesi Norma Jean, onun bu yeteneğini çok sevimli bulurken, babası Memphis ise onun bir penguen olmadığını düşünür. Neşeli Ayaklar, 2007 Oscar Ödülleri’nde Yılın En İyi Animasyon ödülünü aldı.

neseli-ayaklar.png

My Name Is Khan

Asperger hastalığı taşıyan Hindistan asıllı Müslüman bir adam, ABD başkanı ile konuşmak ve derdini anlatmak için ciddi bir yolculuğa koyulacaktır. Bunun için tüm ülkeyi baştan başa geçmeyi göze almıştır. Yönetmenliğini Karan Johar‘ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise ShahRukhKhan, Kajol ve SheetalMenon yer alıyor.

my-name-is-khan.png

The Platform

David Desola ve PedroRivero’nun yazdığı, GalderGaztelu-Urrutia‘nın yönettiği El hoyo- The Platform, her katta iki kişinin kaldığı, bir tür dikey hapishanede geçiyor. Bu yapının ortasına yerleştirilen platform, her gün yiyeceklerle dolu bir şekilde aşağı doğru iniyor ve her katta sadece kısa bir süre duruyor. Katları her ay değiştirilen mahkumlardan üst katlara düşecek kadar şansı olanları hunharca karınlarını doyururken, alt kattakiler onların artıklarıyla yetiniyor. En alt kattakileri ise ölümcül bir açlık bekliyor.The Platform, Parasite gibi sınıf ayrımı ve sosyal eşitsizlik ile ilgili derdini incelikle anlatan bir film değil. Bunun yerine söylemek istediklerini daha açık seçik bir şekilde anlatmayı tercih ediyor. Bazen bu durum filmin aleyhine işliyor. Ancak bu durum filmde ilk bakışta gözden kaçabilecek bazı detaylar olmadığı anlamına gelmiyor.

the-platform-2.png