Ramazan'da ne izlenir? 16.04.2021

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 16.04.2021
Extraction: Çıkarma
 
Extraction 2020 yapımı Amerikan aksiyon gerilim filmidir. Yönetmenliğini Sam Hargrave yapmış, senaryo Joe Russo tarafından hazırlanmıştır. Bir uyuşturucu kaçakçısının kaçırılan oğlunu kurtarmak için Bangladeş'e gönderilen bir paralı askerin hikâyesini anlatıyor. Paralı asker Tyler Rake, Hindistan'ın en büyük uyuşturucu kaçakçısının kaçırılan oğlu Ovi Mahajan'ı Dakka, Bangladeş'ten kurtarmak için görevlendirilir. Ovi'yi kurtardıktan sonra şehrin en büyük uyuşturucu efendisi Amir şehri kilit altına alma çağrısı yapar. Tyler artık her adımında düşmanla burun buruna gelecektir. Yol boyunca Tyler küçük yaşta kaybettiği oğlu aklında canlanır ve Ovi'ye karşı bir yakınlık hisseder. Ovi'nin babasının sağ kolu Saju fidye parasını ödemekten kaçınmak için çocuğu tek başına kurtarmaya çalışır.
 
extraction-001.jpg
 
Everest   
 
Gerçekten yaşanmış, ailece heyecanla izlenebilecek yoğun bir film.  Yaklaşık 9000 metrelik zirvesiyle dünyanın en yüksek dağı olan Everest, tüm dağcılar için bir gurur meselesi ve en büyük hedef. Bunu son derece gerçekçi ve heyecanlı bir film olan “Everest”i izleyince anlıyoruz. “Everest” 1996 yılında gerçekten yaşanan ve kayıplarla sona eren bir grup dağcının tırmanış hikayesini anlatıyor. Daha önce birçok kez sinemaya uyarlanmış bu çarpıcı hikayede pek çok ülkeden dağcının katıldığı tırmanış sırasında grubun kötü yakalandıkları fırtınadan kurtulma çabalarını izliyoruz. Aralarında bazıları zirveyi görebilecek, bazıları hiç göremeyecek, bazıları görse de evine geri dönemeyecektir.
 
everest-2.jpg
 
 
Turbo
 
Ülkenin en yetenekli ve hızlı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen salyangoz alışılması ve inanılması zor bir olay başına gelecektir. Bunların sonun kaza yapan salyangoz daha sonra hareketlerinde bir gariplik hissedecektir. Aslında bu kaza onun yararına bir şeydir. Eskisinden daha hızlı bir hale gelen salyangoz turbo gibi uçacaktır. Çok sevdiği kardeşinin kargalar tarafından kaçırılmasıyla yeni bir maceraya atılan Turbo’nun hayatı, bir Taco satıcısı tarafından keşfedilmesiyle bambaşka bir hale gelir. Turbo (Ryan Reynolds) hayallerini gerçekleştirmek için yola koyulur. Kendini bir anda Formula araçlarıyla pistte bulur. Soluksuz izleyeceğiniz bu animasyon film hem eğlenceli hem de bol aksiyonlu.
 
turbo.jpg
 
Başlat: Ready Player One
 
“Başlat: Ready Player One”da hikaye 2045’in iyice kalabalıklaşmış, tıklım tıkış (hatta üstüste) yaşayan bir toplum düzeninin olduğu geleceğin dünyasında geçiyor. Çok oyunculu bir online oyun olarak başlayan ama kısa zamanda dünya nüfusunun büyük kısmının ilgisi sayesinde küresel bir sanal gerçekliğe dönüşen OASIS adlı bir platform, insanların gönüllü olarak bağlandığı bir Matrix evreni gibi sanki. İnsanlar bu sanal evrende seçtikleri avatarlarla istedikleri kişi olabilip, istedikleri macerayı yaşayabilmekteler. Ama elbette bilgisayar oyunlarında olduğu gibi her şey onu oynayan insanların oyun becerilerine, kazandıkları puanların miktarına bağlı…
 
baslat-ready-player-one-2.jpg

Etiketler :