Ramazan'da ne izlenir? 18.04.2021

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 18.04.2021
The Spy
 
1960’lı yıllarda geçen dizide, İsrail’in en ünlü ajanı olan Eli Cohen’in hikayesi anlatılıyor. İsrail adına Suriye’de casusluk yapan Cohen, yeni görevi için Şam’da yaşamaya başlar. Cohen kısa süre içerisinde kendisini Suriye yüksek sosyetesine kabul ettirmeyi başarır ve bu sayede edindiği siyasi bağlantılar aracılığıyla dönemin politikalarına şekil verir. Kendini Suriye kökenli Arap olarak gösterip BAAS'a sızmış olan Cohen, ülkenin 2-3 numaralı adamlığına kadar yükselmiş fakat şans eseri yakalanıp idam edilmiş bir casusluk efsanesi. Film aslında BAAS ve Araplar için utanç verici bir skandalı sinemaya uyarlıyor. Sacha Baron Cohen’in başrolü üstlendiği dizinin senaryosunu Gideon Raff kaleme alıyor.
 
the-spy.jpg
 
Amadeus
 
Amadeus'da, dünya müzikal tarihine yön veren deha Mozart, gündelik yaşamında gerçek bir arıza karakter olarak yaşamdan bir hayli kopuk bir hayat tarzı sürdürmektedir. Yeteneğini dışa vurmak için ilginç bir yol seçen sanatçı tutarsız davranışlarda bulunmayı bir alışkanlık edinmiştir. Yaşamı ile müziği zıt kutuplarda ilerleyen Mozart, yeteneğini sergilemek için mantıksız hareketlerde bulunur. Adeta bir "tutunamayan" profili çizen Mozart, bu sağlıksız yaşamı yüzünden Antonio Salieri'yi endişelendirmektedir. Diğerine göre çok daha disiplinli ve müzik konusunda hırslı olan Antonio, müziğin tanrısı kadar başarılı olamamaktadır. Bu düşünceler zamanla farklı bir ilişki kurmalarına neden olur... Müzik konusunda yüce bir yeteneğe sahip olan Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin ilişkisine odaklı bir başyapıt. Sanat ile sanatçının kişiliği arasındaki ilişkiye odaklanan ve usta müzisyenin yaşamını, Salieri üzerinden anlatan bir klasik.
 
amadeus.jpg
 
Umudunu Kaybetme
 
Gabriele Muccino’nun sinemaya kazandırdığı efsane filmlerden biri olan Umudunu Kaybetme Filminin başrolünde Will Smith ve oğlu jaden Smith rol almıştır. Ailesine bakabilmek için gece gündüz durmadan çalışan Chris Gardner, iş hayatında yaşadığı birtakım sorunlardan dolayı önce eşini sonra da evini kaybeder. Küçük oğkuyla birlikte sokakta kalan Chris kendi hayatı ve oğlu için bir mucize yapmaya çalışmaktadır. Mükemmel bir hayata tutunma filmi olan Umudunu Kaybetme Ebeveynler ile çocukları arasındaki sevgi bağınıda olumlu etkileyecektir.
 
umudunu-kaybetme-002.jpg
 
Pi'nin Yaşamı
 
Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi, içindeki hemen hemen tüm canlılarla birlikte trajik şekilde batar. Bir can kurtaran filikası, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır. Pi'nin hayvanat bahçesi işleten ve hayvanlarıyla göç yoluna koyulan ailesi, batan gemide yaşamını kaybetmiştir. Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta zayıf bir sandalda yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı verir ve keskin zekası ve zooloji bilgisiyle besin zincirine kurban gitmez.
 
pinin-yasami-001.jpg

Etiketler :