Ramazan'da ne izlenir? 18.05.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 18.05.2020

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

Film maddi imkansızlıklar sonucu okuldan atılan 13 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor. William Kamkwamba, Malavili’de yaşayan 13 yaşındaki bir çocuktur. Zeki bir çocuk olan William, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar yüzünden çok sevdiği okulundan atılır. Fakat bu William’ın çalışma isteğine engel olmaz. William, kimsenin haberi olmadan geceleri okulun kütüphanesine gitmeye başlar. William, yaptığı çalışmaların sonunda babasına ait olan eski bir bisikletini parçalarını kullanarak bir rüzgar jeneratörü yapar. Bu başarı sadece onun ve ailesinin hayatını değiştirmekle kalmayacak, köyün de sefaletten kurtulmasını sağlayacaktır.

ruzgari-dizginleyen-cocuk.jpg

Hıçkırık (Hichki)

Naina Mathur (rani), sürekli tıkanıklık, kekemelik yaşadığı Tourette sendromunda bir hastalığı vardır. ilerde bir öğretmen olmak istemektedir ancak çevresindeki insanlar, rahatsızlığı nedeniyle başka meslek seçmeleri gerektiğini söylemektedir. Sonunda bir okulda öğretmen olarak iş bulur ancak kendini ispatlamak için birçok zorlukla karşı karşıya kalmaktadır.

hickirik.jpg

Pal Sokağı Çocukları

Pal Sokağı Çocukları, Macar yazar Ferenç Molnar tarafından yazılan ve ilk baskısı 1906 yılında yayımlanan bir çocuk öyküsüdür. Öykü, 20. yüzyılın başında hızla gelişen Budapeşte'de, oyun sahalarını (Saha) Kızıl Gömlekliler denen bir çocuk çetesine karşı korumaya çalışan pal sokağı çocuklarının (Cam Macunu Derneği) mücadelesini anlatır. Çocukların arasında en zayıf ancak en cesur olan Nemenç, yer aldığı  çetesini savunmak için cesuca davraacak ve kendini tehlikeye atacaktır. Ancak bu durum Nemenc'in sağlığını ve daha sonra hayatını kaybetmesine sebep olur.

pal-sokagi-cocuklari.jpg

Yellow Bird

Yellowbird, Gus adlı özgüven sorunu yaşayan, sarsak ve hayli sakar olan bir kuşun hikayesini anlatıyor. Sonbaharın yaklaştığı günlerde sıcak Afrika kıtasına göç etmeye hazırlanan bir grup kuş, liderleri yaşlı bilge Darius’un şanssız bir şekilde hayatını kaybetmesiyle açıkta kalır. Darius’un konuşabildiği son anlarda yanında şans eseri oralarda bulunan genç kuş Gus vardır. Darius kuşların gideceği yolla ilgili çok kısıtlı bir bilgiyi aslında doğru kuşa iletmesi için Gus’a söylemeye çalışır. Ama o kuşun kim olduğunu söyleyemez.

yellow-bird.jpg