Ramazan'da ne izlenir? 19.05.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 19.05.2020

Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı

Edebiyat tarihinin en zeki dedektifi, sinemaya ve televizyona en çok uyarlanan kahramanlarından biri olan Sherlock Holmes’un üzerinden hayat dersi veren son derece zarif bir film “Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı”. Sherlock Holmes’un son yıllarına odaklanan usta işi senaryo, bu son derece zeki beynin artık iyiden iyiye eskimeye başladığı zamanlarına odaklanıyor. Son vakasında yaşanan bir şeylerden dolayı dedektifliği bırakıp taşradaki evine yerleşen Sherlock Holmes, yardımcısı Watson’dan da yıllar önce kopmuştur. Ona artık evinde, hizmetçisi Bayan Munro ve onun küçük oğlu Roger bakmaktadır.

mr-holmes-ve-muthis-sirri.jpg

Everest   

Gerçekten yaşanmış, ailece heyecanla izlenebilecek yoğun bir film.  Yaklaşık 9000 metrelik zirvesiyle dünyanın en yüksek dağı olan Everest, tüm dağcılar için bir gurur meselesi ve en büyük hedef. Bunu son derece gerçekçi ve heyecanlı bir film olan “Everest”i izleyince anlıyoruz. “Everest” 1996 yılında gerçekten yaşanan ve kayıplarla sona eren bir grup dağcının tırmanış hikayesini anlatıyor. Daha önce birçok kez sinemaya uyarlanmış bu çarpıcı hikayede pek çok ülkeden dağcının katıldığı tırmanış sırasında grubun kötü yakalandıkları fırtınadan kurtulma çabalarını izliyoruz. Aralarında bazıları zirveyi görebilecek, bazıları hiç göremeyecek, bazıları görse de evine geri dönemeyecektir.

everest.jpg

Başlat: Ready Player One

“Başlat: Ready Player One”da hikaye 2045’in iyice kalabalıklaşmış, tıklım tıkış (hatta üstüste) yaşayan bir toplum düzeninin olduğu geleceğin dünyasında geçiyor. Çok oyunculu bir online oyun olarak başlayan ama kısa zamanda dünya nüfusunun büyük kısmının ilgisi sayesinde küresel bir sanal gerçekliğe dönüşen OASIS adlı bir platform, insanların gönüllü olarak bağlandığı bir Matrix evreni gibi sanki. İnsanlar bu sanal evrende seçtikleri avatarlarla istedikleri kişi olabilip, istedikleri macerayı yaşayabilmekteler. Ama elbette bilgisayar oyunlarında olduğu gibi her şey onu oynayan insanların oyun becerilerine, kazandıkları puanların miktarına bağlı…

baslat-ready-player-one.jpg

Megazeka    

Seyir keyfi veren eğlencesi yüksek bir animasyon. Pixar filmlerinin en iyilerinden biri sayılan İnanılmaz Aile yıllara meydan okuyan yenilikçi bir bakışa sahipti. Megazeka ise o kadar derin olamıyor belki ama işin eğlence kısmında hiç tökezlemiyor. Megazeka’nın özünde Süperman başta olmak üzere süper kahraman mantığının parodisini yapmak var. Tabii telif mevzularından dolayı tam adını kullanmayıp küçük imaj oynamalarıyla süper kahramanların en bilineni Süperman’i “Metro Man” yapmışlar. Filmin ana kahramanı Megazeka’yı Metro Man’in hayat çizgisiyle paralel başlatan öykü, mavi derisi yüzünden dışlanan ve hep Metro Man’ın yardımseverliğinin arkasında kalan Megazeka’nın kötü olmaya karar vermesiyle şekilleniyor.

megazeka.jpg