Ramazan'da ne izlenir? 20.05.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 20.05.2020

Sona Doğru (All Is Lost)

Fırtınalı açık denizde bir hayatta kalma mücadelesi... Kocaman dünyada küçücük bir insan olmak... Büyük bir okyanusta bir su damlası olarak var olmaya çalışmak... İnsanoğlunun evrenin içindeki yerini sorgulayan, dolayısıyla insanın ‘ne’ olduğuna, nasıl bir canlı türü olduğuna kafa yoran başarılı filmlerden biri “Sona Doğru”. Karakterimizin, kendisine ait küçük güzel bir tekneyle, ne amaçla çıktığı bilinmeyen tek kişilik yolculuğu, o uyurken teknesine çarpan bir konteynerla bölünür. Bu hesapta olmayan kaza teknenin dış dünyayla ilişkisini keser ve navigasyon sistemini bozar. Ama teknedeki diğer hasarlar adamımız tarafından sakinlikle ve ustalıkla tamir edilir. Her seferinde daha zor bir sorunla cebelleşir, imkânlarını ufak ufak kaybediyor olsa bile, umudunu ve direncini sonuna kadar korumaya çalışır.

sona-dogru-all-is-lost-2.jpg

Alfa Kurt

“Alfa Kurt” bizi 20.000 yıl öncesinin Avrupa’sına götürüyor. Bozulmamış bir doğa, medeniyetin henüz uğramadığı toprakların uçsuz bucaksızlığında, henüz ilkel çağın insanları kabileler halinde yaşıyorlardır. Bir kabile şefinin ergen yaşlarındaki oğlu Keda, ilk kez evinden uzakta savaşçılarla birlikte ava katılır. Annesi aslında onun henüz avlanmaya hazır olmadığını çünkü çok duygusal bir çocuk olduğunu düşünüyordur. Zaten Keda da yolda yaşanan birkaç tecrübede tek besin kaynakları olan hayvanları çok da kolay avlayabilen bir kabile üyesi olmadığını kanıtlar.

alfa-kurt.jpg

Mr. Banks

Amerikalı sinemacı Walt Disney iki kızına Mary Poppins hakkında bir film yapmak için söz verir. İlk başta orijinal romanın yazarı P.L. Travers’dan izin alması gerekmektedir. 1961’de yazar Londra’dan Hollywood’a Disney projesini görüşmek için gelir. Fakat yüzleşemediği bazı acıları ve hesaplaşmaları vardır. California’da kaldığı süre boyunca Avusturalya’daki ailesinin geçmişte çektiği sıkıntıları anımsar. O sene kaybettiği babası Mr. Banks karakterine ilham kaynağı olmuştur. Travers ve Disney film için anlaşmaya varırlar ama Walt Disney’in de masaya getireceği şartlar vardır.

mr-banks.jpg

Efsane Beşli  

Beş efsane kahramanın aynı amaç için bir araya getirildiği aksiyon dozu yüksek bir animasyon. Bir nevi daha küçük çocuklar için yaratılmış Avengers gibi. Noel Baba, Diş Perisi, Paskalya Tavşanı, Uyku Perisi ve ülkemizde pek bilinmeyen Jack Frost; çocukların kabuslarını çoğaltan ve iyi hissetmelerini sağlayan bütün bayramları yok etmeye çalışan bir kötülüğe karşı güçlerini birleştirirler.

efsane-besli.jpg