Ramazan'da ne izlenir? 24.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 24.04.2020

Söğüt Ağacı

Yusuf, çocukken geçirdiği bir havai fişek kazasından ötürü kör oluştur. Aradan geçen yıllarda Yusuf, Braille (Körler) Alfabesi ile okuyup profesör olmuştur. Eşi ve bir kızıyla mutlu bir hayat sürmektedir. Gözleri için yıllarca çalmadık kapı bırakmayan Yusuf, 45 yaşına geldiğinde artık teknoloji ilerlemiş ve ameliyat için Fransa’ya gitmiştir. Fransa’daki ameliyat başarı ile geçmiş, Yusuf görmeye başlamıştır. Film bu andan itibaren bir insanın nan”kör”lük hikâyesine odaklanır.

sogut-agaci.jpg

Kız Kardeşim Mommo

Dokuz yaşında bir çocuk; hem ağabey, hem baba, hem anne, hem de bir bilge olabilir mi? Ayşe için olur. Hatta hiçbir şeyden korkmayan bir ağabeydir o. Annesiz iki çocuğun içinizi ısıtacak, kimi zaman gözünüzü yaşartacak öyküsü. Hem de gerçek. Yalın bir dille köyü, köyün insanlarını, kardeşlerin ilişkini anlatan film, sürpriz bir finalle bitiyor. 2009 İstanbul Film Festivali programında yer alan film, 59. Berlin Uluslararası Film Festivali ’nde de gösterilen iki Türk filminden biri oldu.

kiz-kardesim-mommo.jpg

Sükut Evi

Sükut Evi, hayattan bunalan bir adamın kendisini yola vurması ile değişen yaşamını konu ediyor. Modern hayattan bunalan 30’lu yaşlardaki genç bir adam, çareyi yola koyulmakta bulur. Anadolu’ya doğru yola çıkan delikanlının amacı, rivayete göre ‘ruhların tamir edildiği’ bir mekanı bulmaktır. Günler süren arayışına rağmen bahsedilen mekan ile ilgili herhangi bir iz bulamaz. Bu süreçte yolu bir dergaha düşen delikanlının aradığı huzur burada da değildir. Sevgilisi geri dönmesi için baskı yapsa da o yoluna devam eder. Delikanlı, yol boyunca başına gelen türlü talihsiz olaylar sonucu kendisini zor bela bir köye atar. Fakat bir süre sonra köy delikanlının içinden çıkamayacağı bir girdap haline gelir. Yönetmenliğini ve senarsitliğini Cafer Özgül’ün üstlendiği filmin başrolünü Melih Selçuk üstleniyor.

sukut-evi.jpg

Benim Küçük Sözlerim

Üç küçük çocuğun hayali köyden baktıkları zaman gördükleri ve hayran kaldıkları göle girebilmektir. Anadolu’nun fakir bir köyünde yaşayan bu üç çocuk hayallerinin aksine ancak köyde bulunan çeşme oluğunda serinlemeye çalışır. Üç kafadar sıcaktan bunaldıkları bir gün yine hayran hayran gölü seyrederken gitmeye karar verirler. Apar topar yola koyulan çocuklar için bu yolculuk hiç de düşledikleri gibi gerçekleşmez.

benim-kucuk-sozlerim.jpg