Ramazan'da ne izlenir? 26.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 26.04.2020

Dört Kez (Le Quattro Volte)

İtalya'nın güney kesimlerindeki Calabria tepelerinin köylerinden birinde, sessiz sedasız yaşamını sürdürmekte olan yaşlı bir çoban vardır. Kimsenin ayak basmadığı ıssız ve metruk alanlarda keçilerini otlatmakta, mütevazı bir hayat serüveni yaşamaktadır. Hastadır ve inancına göre kendi ilacını kendi bulabilecektir. Michelangelo Frammartino'nun yazıp yönettiği ve başrollerinde Giuseppe Fuda, Bruno Timpano ve Nazareno Timpano'nun yer aldığı "Le Quattro Volte", 2010 yılına ait bir yapım.

dort-kez.jpg

Ada (Ostrov)

Keşiş Anatoly küçük bir manastırda şifa dağıtıyor, şeytan çıkarıyor ve gelecekten haber veriyor, fakat hâlâ İkinci Dünya Savaşı sırasında yaptıkları için pişmanlık duyuyor. Tanrı’nın ona layık gördüğü en büyük sınav ise, uzak bir yerlerden bir amiral ile dengesiz kızının gelmesiyle başlıyor. Ostrov, kurgusal bir 20. yüzyıl Doğu Ortodoks rahip hakkında 2006 yapımı Rus filmi. Film, 2006 Venedik Film Festivali'ni kapattı, ılımlı bir gişe başarısı olduğunu kanıtladı ve 2006'nın En İyi Rus filmi olarak hem Nika Ödülü hem de Çin TV Altın Kartal Ödülü'nü kazandı.

ada-001.jpg

Cennetin Çocukları

Cennetin Çocukları, kız kardeşinin ayakkabılarını kaybeden bir çocuğunun onları bulmak için verdiği mücadeleyi ele alıyor. İran sinemasının dikkat çekici yönetmenlerinden Majid Majidi'nin eserinde, yoksul bir aileye sahip iki kardeşin aynı çift ayakkabıyı paylaşmasının öyküsü anlatılıyor. Bu masalsı duygusal film, yoksul bir ailenin çocukları olan Ali ve Zehra isimli iki küçük kardeşin öyküsünü anlatıyor. Kızkardeşinin ayakkabılarını tamirciden getirirken kaybeden Ali, kendi ayakkabısını onunla ortak kullanmak zorundadır. Çünkü babalarının öfkesinden çekindikleri için durumu ona anlatamazlar, zaten anlatsalar da babaları yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksuldur. Filmin tanıtım sloganında denildiği gibi onların bu küçük sırrı artık en büyük serüvenleri olacaktır.

cennetin-cocuklari.jpg

Dilsiz

Sami, küçük bir evde yaşayan yalnız bir adamdır. Geçimini duvar ressamlığı yaparak sağlayan Sami, bir gün babaannesinin vefat haberini alır. Genç adama babaannesinden bir sandık miras kalmıştır ve sandığın içi hat sanatıyla ilgili malzemelerle doludur. Sami'nin hayatı, babaannesinden kendisine kalan hat sanatı malzemelerinden kurtulmaya çalışırken, Selma adında bir kadın ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Selma, eskiden hat sanatıyla ilgilenmiş bir kadındır ve Sami genç kadının kendisini yönlendirmesi sayesinde hat sanatı ile ilgilenmeye başlar. Bu sırada eski kuşak, yetenekli ve zor bir hattat olan Eşref Efendi'den de destek alan Sami, bir süre sonra Selma ve Eşref Efendi arasında sıkışıp kalır. İçinde kaldığı durum, Sami'yi zorlu bir serüvenin içine sürükler.

dilsiz.jpg