Ramazan'da ne izlenir? 27.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 27.04.2020

Mimosas

Bir kafile, ölmekte olan yaşlı Şeyh’e Sijilmasa’ya gitmesi için eşlik etmektedir. Şeyh’in son isteği sevdiklerinin yanına gömülmektir. Ancak ölüm beklemez ve Fas’taki Atlas Dağları’nda onu bulur. Eşlikçiler, dağdan korkarak cesedi taşımayı reddeder. Onlarla birlikte seyahat eden Said ve Ahmed adlı iki düzenbaz Sijilmasa’ya giden yolu bildiklerini ve cesedi oraya götürebileceklerini söyler. Fakat Şeyh’in eşi şüphelenmiştir: Onlar yolu gerçekten biliyor mu? Shakib de karavanı hedefine ulaştırmak için görevlendirilmiştir ve bu onun ilk işidir. Aynı şüpheli fikirler onu da sarmıştır.

mimosas.jpg

Mutlu Lazzaro

Mutlu Lazzaro, aptalca görünecek kadar iyi bir bir adam olan ve çiftçilik ile uğraşan Lazzaro ile genç bir adam olan Tancredi’nin gizemli planlar ve yalanların ortasında kurduğu dostluğu konu ediyor. Lazzaro, iyi niyetli ve biraz da saf olan bir gençtir. Onun hayattaki en yakın dostu ise biraz şımarık bir genç olan Tancredi’dir. Hayatta en çok değer verdiği arkadaşının her isteğini yerine getirmeye çalışan Lazzaro, Tancredi’nin son isteğini de kabul etmekten kendini alıkoyamaz. Lazzaro, arkadaşının adam kaçırma düşüncesini bir oyun olarak düşünse de Tancredi oldukça ciddidir. İlgi peşinde olan Tancredi, işleri biraz daha büyüterek, Lazzaro’yu ve yaşadıkları garip köyü büyük bir ateşin içine atar. Arkadaşı Tancredi’yi bulmaya karar veren Lazzaro, onun peşinden şehre gitmeye karar verir. Fakat şehre geldiğinde bulunduğu yerin, köyünden oldukça farklı olduğunu görür. Lazzaro, bu kirli şehir içinde fazla temiz kalmaktadır.

mutlu-lazzaro.jpg

Maşuk'un Nefesi

Konservatuvar son sınıf öğrencisi Abdurrahman, mevlid meşkine ilgi duyar ve geleneksel eğitimi temel alan bu musiki formunu icra etmek için bir arayışa girer. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş meşk geleneğini sürdüren ustaların sayısı ise epeyce azalmıştır. Bir Kandil günü Sultan Ahmet Camii’nde dinlediği yaşlı bir mevlidhandan çok etkilenen Abdurrahman, bu ustanın peşine düşer. Ustaya ulaşmak, ustadan kabul almak ve nihayetinde meşke başlamak konusunda çeşitli sınavları geçmek zorunda olan talibin yolculuğu umduğu gibi bitecek midir? Klasik Türk musikisinin yüzyıllara yayılan meşk geleneğini usta-çırak ilişkisi üzerinden olabildiğince otantik bir şekilde anlatan film, köklü bir geleneğin izinde özel bir yolculuk vaad ediyor.

masukun-nefesi.jpg

Bütün Saadetler Mümkündür

Ali, okuduğu küçük şehirden ayrılarak Erasmus projesiyle yurtdışına çıkma hayalleri kuran bir mühendislik öğrencisidir. Aynı zamanda kendisini tanımaya çalışmakta, hayata dair sorular sormaktadır. Ali'nin bu sakin hayatı, bir türkü barda solistlik yapan Gülce’den hoşlanmasıyla beraber hareketlenir. Bir hemşire adayı olan Gülce, para kazanmak için yaşlı ve yalnız bir adam olan Mevlüt’ün bakıcılığını yapmaktadır. Gülce’ye yakınlaşarak onu tanımaya başlayan Ali, Mevlüt’ün hikâyesine de ortak olacaktır. Ali arayışlarını hayatındaki bu yeni hikayeler ile sürdürür. Bütün saadetler mümkün müdür?               

butun-saadetler-mumkundur.jpg