Ramazan'da ne izlenir? 28.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 28.04.2020

İbrahim Bey ve Kuran’ın Çiçekleri

Moses kardeşini de alıp giden annesi tarafından terk edilmiş öksüz bir çocuktur. Babasıyla başbaşa kaldıklarında ise asla mutluluğu tam anlamıyla bulamazlar. Musevi bir ailenin çocuğu olan Moses'ın konuşabildiği tek kişi mahallenin Türk ve müslüman bakkalı İbrahim'dir. Moses'ın babası intihar ettiğinde ise tam anlamıyla tek başına kalır. Bakkal İbrahim kimsesiz çocuğu evlat edinir ve ona Kuran'la ilgili şeyler öğretmeye başlar. Dükkanı sattıktan sonra çıktıkları yolculuk ise Moses için büyük bir keşfi ve yaşantıyı beraberinde getirir. Fransa'nın tanınmış yazarlarından Eric Emmanuel Schmitt'in aynı isimli romanından uyarlanan film başroldeki Ömer Şerif'e Venedik'te ödül kazandırmıştır.

Bab'aziz

Yaşı ilerlemiş ve kör bir derviş olan Baba Aziz, çölde sufilerin her otuz yılda bir gerçekleştirdikleri toplantının bilinmeyen yerini aramaktadır. Küçük torunu Isthar da, ona yardım ve eşlik etmektedir. Hayat dolu olan ve dedesini çok seven Isthar, dervişlerin toplantı yerini asla bulamayacaklarından korkmaktadır. Çıktıkları uzun çöl yolculuğunda ilginç insanlarla karşılaşırlar ve Baba Aziz torununa hikâyeler anlatır. Derviş olmak için tahtından feragat eden prensin hikâyesi Aziz Baba’nın yol boyunca anlattığı hikâyeler arasındadır. Dervişlerin toplantı yerini bulduklarında ise, bu uzun yolculuk Baba Aziz için son bulmuştur.

Mekke'ye Yolculuk

Yapımı 4 yıl süren ve 84 kişilik teknik ekibinin yarısından fazlası Müslüman olan “Mekke'ye Yolculuk”, sinema tarihinde dev perde formatıyla hazırlanmış ilk İslâmî temalı film olma özelliğini bünyesinde bulunduruyor.Film, 14'üncü yüzyılda yaşamış olan ünlü Faslı gezgin İbn-i Battuta'nın hayat hikâyesi ekseninde, geçmişle günümüz arasında gidip gelen paralel bir kurguda ilerleyerek, dünyanın dört bir köşesindeki Müslümanların her yıl Kâbe'ye yaptıkları görkemli Hac yolculuğunu anlatmaktadır.

Malcolm X

Malcolm, dönemindeki birçok siyahi vatandaş gibi oldukça zorlu ve acı dolu bir hayat geçirir. Bu olumsuz şartlar onu yaşayabilmek için küçük hırsızlıklar yapan birine dönüşmeye zorlar. Suçlarından dolayı hapishaneye gönderildiğinde ise bambaşka bir kimlik edinmeye başlar. Burada dahil olduğu ilginç toplulukta dinin de yardımıyla gerçek kimliğini bulur. Vakti gelip dışarı çıktığında ise bambaşka biri olmuştur. Artık kendilerini suçlu olmaya zorlayan genel zihniyete karşı başkaldırma zamanıdır. Amerikan tarihinin en önemli insan hakları savunucularından biri olan Malcolm X'in hayatı, Spike Lee'nin yaratıcı bakış açısı ile beyazperdeye aktarılıyor. Başrollerde ise çarpıcı oyunculuğuyla Denzel Washington yer alıyor.