Ramazan'da ne izlenir? 29.04.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne izlenir?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne izlenir? 29.04.2020

Büyük Yolculuk (Le grand voyage)

Réda Fas kökenli bir Fransız gençtir. Müslüman bir aileden gelse de ailesinin geleneklerine olan düşkünlüğünün tersine dini de hayatı da bağımsız bir şekilde yaşamaya çalışmaktadır. Aralarının çok da iyi olmadığı babası ondan bir rica da bulunduğunda ise ikilinin arasındaki ilişkiye tanık oluruz. Babası ondan kendisine Mekke'ye yapacağı yolculukta eşlik etmesini ister. Réda, Fransa'da kurduğu düzeni, özellikle de kız arkadaşını bırakmayı hiç istemese de babasının bu isteğini geri çeviremez. Aynı dilleri bile konuşmayan baba-oğul arasındaki ilişkiyi bir yol filmi temasında işleyen film, 2004 yılında Toronto ve Venedik film festivallerinde gösterilmişti.

buyuk-yolculuk.jpg

Resim Havuzu (Howze Naghashi)

Meryem ve Rıza diğer insanlardan farklılardır. Azıcık farklı değil, çok farklılar. Ancak bu farkın getirdiği problemleri, aşkın mucizesi ile çözebileceklerini göstermek için çok çalışmaları gerekiyor. Meryem ile Rıza’nın diğer insanlardan farklı oluşu çocukları Süheyl tarafından yadırganır. Ailesinden utanır ve öğretmeninin evine sığınır, onu anne olarak kabul eder. Meryem ve Rıza’nın hayatı çok huzurlu ve neşelidir. İçlerinde hiçbir kötülük olmaması, masumiyetleri farklılıklarını örter. Süheyl’in de bu tür farklılıkları kabul etmesi zaman alır. Ne kadar ailesinden utansa da onların kazandırdığı merhamet ailesine döndürecektir.

resim-havuzu.jpg

Altın ve Bakır (Tala Va Mes)

Seyyid Rıza, çok sevdiği eşi Zehra Sadat hastalanınca, Medresede ders verme işine ek olarak ev işlerini ve çocuk bakımını da üstlenir. Gecesini gündüzüne katıp halı da dokuyunca gözleri artık iyi görmemeye başlar. Artık Kur'an okuyamaz ders veremez hale gelir. Onları üzmemek için eşine ve diğer akrabalarına bu konuyu açmaz.

altin-ve-bakir.jpg

Hz. Muhammed Bir Peygamberin Mirası

1400 yıl önce okuma yazma bilmeyen bir insan Arabistanın görünüşünü değiştirdi. Bu büyük insanın adı Muhammeddir. Bugün onun yarattığı değişiklik dünyanın her yerinde görülebiliyor. Hatta Amerikada bile. Bu Onun hikayesidir ve Onun yanında Allaha inanan milyonlarca Amerikalının hikayesi. Muhammad: Legacy of a Prophet adlı belgesel Onun öğretisi ile dünyanın her yerinde yaşadığını gözlerimizi yaşartarak gündemimize taşıyor.

hz-muhammed-bir-peygamberin-mirasi.jpg