Ramazan'da ne okunur? 20.05.2020

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne okunur?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne okunur? 20.05.2020

Ramazan Günlükleri- Ali Erbaş

Ramazan, başından sonuna kadar ibadetle geçirilmesi gereken bir aydır. Zira bu ay söz konusu olduğunda ilk on gününün rahmet, ikinci on günü­nün mağfiret, son on gününün ise ce­hennem azabından kurtulma günleri olduğu hemen hatırlanır. Hele her gününün oruçla geçiriliyor olması, bu ayın faziletini daha da artırmaktadır.

ramazan-gunlukleri.jpg

Mehmet Akif Ersoy Tefsir ve Yazıları Vaazlar- M. Ertuğrul Düzdağ

M. Ertuğrul Düzdağ’ın büyük emek mahsulü bu çalışması, Mehmed Âkif Ersoy’un bir eksik cephesini daha tamama erdiriyor. Şairin Sebîlürreşâd’da yayımlanan tefsir yazıları ile şiir kitaplarına da aldığı manzum tefsir mahiyetindeki eserleri bu kitapta bir araya toplandı. Kitap, bu eserlerin yanı sıra Mehmed Âkif Ersoy’un 1910 yılından 1920 yılına kadar muhtelif camilerde verdiği dokuz vaazını da ihtiva ediyor.

mehmet-akif-ersoy-tefsir-ve-yazilari-vaazlar.jpg

Kalbe Dokunan Hikayeler- Betül Şatış

Hikâye, insandan insana giden yoldur. Tarih boyunca insanlar bilgilerini, tecrübelerini çevrelerine ve sonraki nesillere aktarmak için edebiyatın imkânlarına başvurmuş, mesajları belli bir kurgunun içinde hikâye formatında aktarmayı yeğlemişlerdir. Hikâyelerin okurun kalbine dokunması bir tohumun toprağa düşmesini andırır. Tohum kalpte bereketlenir, çoğalır, gün yüzüne çıkar ve yeniden capcanlı bir ağaca dönüşür. Diyanet Aile Dergisi'ndeki "Kalbe Dokunan Hikâyeler" isimli köşesinde Betül Şatır'ın kaleminden dökülen hikâyeler bu eserle kitaplaştırıldı.

kalbe-dokunan-hikayeler-betul-satis.jpg

Ağıtlar Evinde Uyumak- Abdulbaki İşcan

Zamanın her anı içinde bir mazlum yüreği yaslar içindeyken hangi karakış yüreğimizi titretir, hangi yetimce bakan bir çift göz bizi uykusuz bırakır, hangi annenin ağıtları yüreğimizde büyür, belimizi büker. İnsanlığımız hangi coğrafyanın toprağında, kumlarında saklıdır, hangi zalimin katran kazanlarına bulanmıştır vicdanlarımız ve anlamayız nasıl bağlar kendine insanları ve nasıl sorgusuz itaatkâr kulları oluruz dünyanın.

agitlar-evinde-uyumak-abdulbaki-iscan.jpg