Ramazan'da ne okunur? 27.04.2021

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne okunur?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne okunur? 27.04.2021

Özgürlüğe Kaçışım- Aliya İzetbegoviç

Bosna Hersek’in özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde en başat rolü oynayan Aliya İzetbegoviç’in hapis günlerinde fikri dünyasında derinleştiği notlarının derlemesidir Özgürlüğe Kaçışım. Yaşamının neredeyse tamamı özgürlük mücadelesi ile geçen İzetbegoviç, bulunduğu coğrafyayı ve dünyayı tüm yönleri ile kavrayabilen, geçmişi ve yaşadığı çağı farklı disiplinler içinde değerlendirebilen çok yönlü kişiliği ile son yüzyılın en önemli düşünürlerinden biridir. Aliya İzetbegoviç, Özgürlüğe Kaçışım ile temel hak ve özgürlükler, din, siyaset, bilim, ilim ve sanat gibi birçok kavramı engin bilgi birikimi ile damıtıp biz okuyucuya hakikati göz hizasına getirecek eşsiz bir eser sunmuştur.

ozgurluge-kacisim-aliya-izetbegovic-001.jpg

Nureddin Zengi/Şark’ın Kandili-Ali Emre

Ali Emre, sanki özellikle karanlığa terk edilen, ders kitaplarında adı bile anılmayan bu kıymetli çehreye, yirmi yıllık bir çabanın ürünü olan romanıyla ışık tutuyor. İç içe geçmiş iki anlatıyla ilerleyen romanda; büyük ve karmaşık bir toplumun, farklı aktör ve gelişmelerle çalkalanan zorlu bir dönemin, tarih ile edebiyatın temasıyla yeniden devinen birçok ayrıntının toplu bir fotoğrafını görmek de mümkün. Nureddin Zengi, cesareti, adaleti ve merhametiyle herkesin hayranlığını kazanan güzide bir kahraman; yetiştirdiği ve yol gösterdiği Selahaddin’e, fetih minberini bile yaptırdığı Kudüs’ün kapısını aralayan kişi aynı zamanda.

nureddin-zengi-sarkin-kandili-ali-emre-001.jpg

Sana İtikattan Soruyorlar-Ramazan Altıntaş

İslam kelâm âlimleri, tarihin her döneminde yaşadıkları toplumlarda ortaya çıkan güncel inanç problemlerini çözmeye çalışmışlardır.  İşte “Sana İtikattan Soruyorlar” adını taşıyan bu eser de itikatla ilgili sorulara verilen cevaplardan oluşmaktadır. Sana İtikattan Soruyorlar adlı bu eserin, inanç konularına ilgi duyan kişilere, inancını doğru bir şekilde öğrenmek isteyen kardeşlerimize; Kur’an Kursları, İmam-Hatip Liseleri, İslâmî İlimler ve İlahiyat Fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz başta olmak üzere özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan tüm din görevlilerimize faydalı olacağı kanaatindeyiz.

sana-itikattan-soruyorlar-ramazan-altintas-001.jpg

Hz.Muhammed ve Evrensel Mesajı- İbrahim Sarıçam

Hz. Peygamberin tebliğinde en fazla dikkati çeken hususlardan birisi, mesajın yoğun bir değerler sistemi içermesi ve bu değerlerin evrensel niteliğe sahip olmasıdır. Vahiy sürecinde bireysel ve toplumsal düzeyde uygulama alanına konulan değerler, bütün insanları kuşatan, çağdan çağa, ülkeden ülkeye değişmeyen, her coğrafyada, her toplumda ve her zaman geçerli olabilen, her ortamda davranış ve uygulamalara yansıtılabilen niteliktedir. O'nun mesajının evrensel oluşu, bizzat Kur'an-ı Kerim'de ifade edilmiştir.

hz-muhammed-ve-evrensel-mesaji-ibrahim-saricam-001.jpg