Ramazan'da ne okunur? 28.04.2021

Koronavirüsten dolayı evde vakit geçirenler için Yeni Haber Gazetesi tarafından günlük hazırlanan 'Ramazan'da ne okunur?' köşemizde bugün...
Ramazan'da ne okunur? 28.04.2021
Kıblegah Evler- Nureddin Yıldız
 
Nureddin Yıldız hocanın İslami açıdan evlerimiz nasıl olmalı sorusuna verdiği yanıtlar. Kitabı okudukça eksikliklerinizi görüyor ve gidermek için güdüleniyorsunuz. Huzur ve medeniyetin beşiği evlerimizin mescitlere dönüşmesi için bir rehber. Huzuru evlerinde bulmak isteyenler için kılavuz. Ve ‘Evlerinizi kıbleleştirin.’ ayetinin ışığında harika bir namaz-ev kitabı. Camiden evlere değil; evden camiye, sokağa, şehirlere bir toplum inşası. Evlerini kıbleleştirmek, evinde mescit inşa etmek isteyenler ve evlerini imanın kalesi yapmak isteyenler için önemli bir kitap. Evli olan veya evlenmeyi düşünenler için de ayrıca kaydadeğer bilgiler veriyor.
 
kiblegah-evler-nureddin-yildiz.jpg
 
Davam-Prof. Dr. Necmettin Erbakan
 
Türkiye'nin ilk yerli motor fabrikasını kurarken hangi esrarengiz olaylar yaşandı! Almanya'daki ünlü Kürhaus Oteli'nde yapılan çok gizli toplantıya nasıl katıldı? Bu esrarengiz toplantıda konuşulanları duyunca hangi kararı aldı! Sovyetler yıkıldıktan hemen sonra, dönemin Rus Büyükelçisi Albert Çernişev Erbakan'dan ne istedi! Erbakan, Ankara'daki elçilikte üç gün boyunca Ruslara ne anlattı?
 
Bir bayram sabahı asılan Saddam Hüseyin ile, Bağdat'taki Başkanlık Sarayı'nın avizeli salonunda ne konuştular? Saddam'a hangi tavsiyede bulundu? 1974 Barış Harekatı sırasında, Erbakan'a, "Kıbrıs'a gerekirse kayıkla çıkarım” diyen komutan kimdi? Amerikan Savaş Gemisine davet edilen Refah Partili milletvekillerine hangi gösteri yapıldı! Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile 4 saat boyunca ne konuştu? 96 Yaşındaki yaşlı Kırgız'ı ağlatan olay neydi? Hepsi ve çok daha fazlası, Davam'da…
 
davam-prof-dr-necmettin-erbakan.jpg
 
Uygarlıkların Batışı-Amin Maalouf
 
Uygarlıkların Batışı, doğup büyüdüğü Lübnan’ın çokkültürlülüğünden beslenen ve bunun önemini her zaman dile getiren Amin Maalouf’un Ölümcül Kimlikler ve Çivisi Çıkmış Dünya ile başladığı düşünce serüveninde en karamsar durak. Buzdağını gördüğü halde ilerlemeye devam eden insanlık gemisi için bir taziye. Her ne kadar hâlâ süper güç olarak anılsa da ahlaki inandırıcılığını kaybetmekte olan Amerika; çağımızın en umut verici projelerinden biri olarak sınırları kaldırmayı amaçlayan, ancak bugün parçalanmanın eşiğine gelmiş Avrupa Birliği; umutsuzluğa kapılmış ve herkesin kendisinden nefret ettiği yanılsaması içinde dünyaya sırt çeviren Arap-Müslüman âlemi; yeni süper güç olma yolunda silahlanma da dahil her alanda büyük adımlarla birbirleriyle yarışan Çin, Hindistan, Rusya... Ve çağımızın yaşadığı muazzam teknolojik ilerlemenin büyüsü ardına saklanmış iklim felaketleri, etnik düşmanlıklar, kaybolmuş özgürlük hayali ve pusulasını yitirmiş insanlık.
 
uygarliklarin-batisi-amin-maalouf.jpg
 
Sol Ayağım-Christy Brown
 
Doğuştan beyin felçli olan Christy Brown, konuşmasını ve hareketlerini kontrol edemiyordu. Ama zekâsı ve cesareti onun okuma ve yazmayı, resim yapmayı ve daktilo kullanmayı öğrenebilmesini, hatta bu kitabı yazabilmesini sağladı. Christy Brown, kendi yaşam öyküsünü kaleme aldığı bu kitabında bütün bunları öğrenebilmek için sol ayağını kullanarak nasıl büyük bir mücadele verdiğini ve hayata nasıl tutunduğunu anlatıyor. Yazarın, bu kitabın devamı niteliğinde sayılabilecek “Her Gün Hüzün” adlı başka bir kitabı daha bulunuyor. Sol Ayağım, Christy Brown’ı Daniel Day-Lewis’in canlandırdığı aynı adlı, çok başarılı bir filmle beyaz perdeye de uyarlanmıştır.
 
sol-ayagim-christy-brown.jpg