Ramazan’ın Bereketiyle: Fitre ve Zekat Bağışlarınızla İhtiyaç Sahiplerine Umut Olun

Ramazan’ın Bereketiyle: Fitre ve Zekat Bağışlarınızla İhtiyaç Sahiplerine Umut Olun
Ramazan’ın Bereketiyle: Fitre ve Zekat Bağışlarınızla İhtiyaç Sahiplerine Umut Olun

Zekât Fitre

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler temelde birçok yardım kampanyası düzenleyerek yenilikçi ve ileri görüşlü bir bakış açısını benimsiyoruz. Şimdiye kadar yardım kuruluşları tarafından ortaya konmamış birçok projenin ilk çıkış noktası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın temel problemlerine göz atarak gerçek sorunun kaynağını ve bu sorunun sonuçları ile başa çıkabilme yöntemleri geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de hem bağışçılarımız hem de ihtiyaç sahibi ailelere kulak vererek demokratik bir ortamın oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Bizler için bağışçılarımızın hakları ve ihtiyaç sahibi ailelerin istekleri oldukça önemli bir yerdedir. Özellikle yeni projelerimizi ve hayata geçirdiğimiz yeni faaliyetleri bu ışık doğrultusunda ihtiyaca cevap verecek düzeyde hazırlamaya gayret ediyoruz. Bunun yanı sıra dernek olarak bir projeyi ortaya koymadan önce sorunun tespit edilmesi, sorunun kaynaklarının araştırılması, analiz, sentez, hipotez ve teori aşamalarını iyi bir şekilde gözden geçirerek planlamamızı oluşturuyoruz. Bu planlamalar doğrultusunda pratik aşamalarda projeyi uygulamaya dair problemlerle karşılaşırsak tekrar hipotez aşamamızı gözden geçirerek yeni planlamalar yapıyoruz. Ta ki doğru sonucu ve gerçek bir yardım zinciri elde edene kadar hem gönüllülerimizle hem de çalışanlarımızla tüm proje aşamalarını beraberce sürdürüyoruz. İnsani yardım derneği olarak bizler önce insan politikamız sayesinde din, dil, ırk, cinsiyet, yaş, renk ayırt etmeksizin herkese ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Bu sebeple yurt içi ve yurt dışı birçok bağış etkinliği düzenleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm bunların yapımı aşamasında gerekli izinlerin alınması ve resmi şekilde yardım organizasyonlarının düzenlenmesinin de güvenirlik ilkemizden yola çıkarak oldukça önemli olduğunun farkındayız. Sizler de tüm bağışlarınızı zekât fitre, sadaka, ramazan, su kuyusu, Afrika ve depremzede faaliyetleri fark etmeksizin yapmak istiyorsanız derneğimiz üzerinden güvenli bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra zekât fitre bağışlarımız da Ramazan ayı boyunca devam edecektir. Sizler de zekât fitre bağışlarınızın doğru adreslere güvenle teslim edilmesini istiyorsanız derneğimiz üzerinden yardımlarınızı yapabilirsiniz. Bir Umuttur Ramazan diye çıktığımı bu yolda hem Ramazan’a ayı hem de devamlı projelerimize katkı sağlayabilirsiniz. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği'nin Afrika'da başlattığı tarım projesine siz de katılabilir farkındalık oluşturabilirsiniz. Zekatlarınız ve bağışlarınızla sürdürülebilir kalkınma projelerine destek verin. Balıkçı teknesi, dikiş makinesi, bakkal, manav ve arıcılık gibi faaliyetlerle Afrikalı ihtiyaç sahiplerine uzun vadeli destek sağlayarak hayatlarında kalıcı bir değişim sağlayın.

gfd444.png

Yardım Kolisi Fiyat

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak yardım kolisi fiyat listemiz için koli bedeli 1.000 TL (Bin Türk Lirası) olarak belirlenmiştir. Yardım kolileri içerisinde kişilerin temel ihtiyaçlarına yönelik hazırlıklar yapılmaktadır. Bu temel ihtiyaçlar bir ailenin bir aylık gıda gereksinimini giderecek şekilde ayarlanmıştır. Bilindiği üzere düzenli gıda alımı hem fiziksel hem de zihinsel sağlık bakımından oldukça önemlidir. Özellikle de ramazan ayı gibi insanların uzun saatler ibadet ederek aç kaldığı bir dönemde ihtiyaç sahibi kimseler için gıda yardımında bulunmak hayırseverlerin ve durumu iyi olan kimselerin de ibadet faziletini arttırır. Faaliyet alanlarımız içerisinde yer alan ve Ramazan faaliyetlerimiz arasında yer verdiğimiz yardım kolisinde ihtiyaç sahibi kimselerin en az bir aylık temel ihtiyaçlarını ramazan ayında karşılama ve toplumsal bilinci arttırma etkinliğimiz devam etmektedir. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği resmi web sayfamız üzerinden bu yardımlar hakkındaki detayları inceleyebilir yardım kolisi fiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bizler dernek olarak bu yardımları yaparken asgari düzeyde, dönemin gıda fiyatları ve maliyetleri hesaplanarak bu yardımları gerçekleştirmekteyiz. Hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkeleri bizlerin güvenilirlik başlığı altında ciddi bir öneme sahiptir. Bu sebeple tüm yardımlarımızın fiyat listelerini oluştururken uzman ekiplerce bu detaylara özen gösteriyoruz. Ramazan gibi hayırların, yardımların ve toplumsal dayanışmanın önemli olduğu bir ayda da yardımlarımızı ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırmaya, hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ve bağışları sayesinde devam ediyoruz. Sizler de Ramazan ayı içerisinde yardım yapmak yardım kolisi fiyat bedelini ödeyerek bir ailenin yüzünü güldürmek isterseniz Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere bağışlarınızı iletebilirsiniz. Bu yardımlar dışında fidye, fitre, Fıtır, sadaka, ekmek dağıtımı, kumanya dağıtımı, bayramlık kıyafet, bayram harçlığı, zekât ve sadaka yardımlarımız da ramazan ayı boyunca devam edecektir. Bir umuttur Ramazan sloganıyla çıktığımız bu yolda siz hayırsever vatandaşlarımızın derneğimize ve yardımları ulaştırma sürecimize olan desteklerini önemsiyoruz. Siz de bir umut olun, ihtiyacı olan kimselerin de bir umudu olsun. Yurt içinde, yurt dışında, Yemen’de, Afrika'da ve Gazze'de ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Yardım Kolisi bağışında bulunun. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği'nin aracılığıyla gerçekleştireceğiniz bu bağışlarla, Savaş bölgeleri ve kriz yerlerinde, insani yardımlara destek olun. Bağışlarınızla birlikte ihtiyaç sahiplerine umut ve yardım eli uzatın.

mnby56g.png

Zekât Fitre

Zekât fitre işlemlerinizi derneğimiz üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Derneğimiz bağış toplama statüsünde resmen görev yapan bir kuruluştur. Güvenilir şekilde yardımlarınızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak için derneğimizi aracı kılarak bu iyilik hareketini beraber yürütmemize katkıda bulunabilirsiniz. Yöntem olarak cevaplanması icap ederse, zekât, kişilerin ihtiyaç sahipleri ile mallarını paylaşmasıdır. İhtiyaç sahibi olan kimseleri kırmadan, incitmeden bu maddi yardımın gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yardım kuruluşları, hayır kurumları ve insani yardım dernekleri üzerinden de bu yardımlar gerçekleştirile bilinir. Konuyla alakalı zekât fitre yardımlarının dernekler üzerinden gerçekleştirilebileceği bağlamında akıllarda soru işareti olmasını anlıyoruz. Fakat Diyanet Yüksek Kurulu’nun fetvası konuyla alakalı nettir. ‘’ Zekât, kendilerine zekât verilmesi caiz olan kimselere doğrudan teslim edilebileceği gibi aracı vasıtası ile de ulaştırılabilir. Bu aracının birey olması ile kurum olması arasında fark yoktur. Buna göre hayır kurumu veya sivil toplum kuruluşu, toplayacağı zekâtları Kuran’da belirlenen yerlere/fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorsa aracı konumunda olan bu kuruluşlara zekâtı fakir vb. alacaklılara ulaştırma vekâleti verilebilir.’’ (Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, 12.07.2017). Bu yöntemi tercih ederken zekât fitre yardımlarınızı dernekler üzerinden gerçekleştirmenin birden fazla fayda sağlayacağını da göz önünde bulundurmalısınız. Dernekler ve yardım kuruluşları sistematik bir şekilde çalışmaktadır. Bu sistem içerisinde özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin hızlıca tespit edilmesi ve yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılması konusunda bağışçılarımıza yardımcı olmaktayız. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak yaptığımız yardımları ve projeleri profesyonel ekiplerimiz tarafından özenle gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra projelerimiz öncelikli olarak birçok tez, hipotez ve pratik aşamasından geçmektedir. Bu aşamaları sıkıca takip ederek bağışçılarımı ve ihtiyaç sahipleri arasında bir süreç sorununa mahal vermeden yardımları gerekli yerlere ulaştırıyoruz. Projelerimize verdiğimiz kıymet kadar bu projelerin yürütülmesi ve devamlılığına da dikkat ediyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, acil ihtiyaç durumunda bölgelerin ve ülkelerin hızlı şekilde tespitini sağıyoruz. Bu gibi durumlarda zor durumda olan bölgelerinde en çok hangi tür ürünlere ihtiyaç olduğunu da hızlıca tespit ediyoruz. Örneğin deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın çadır ihtiyaçlarını, ısınma ve kıyafet ihtiyaçlarını Afrika bölgesindeki su sıkıntısını göz önünde bulundurarak bu tür faaliyetleri hızlıca hayata geçiriyoruz.