Rampalı Çarşı hareketlendi! Aynı kitap yarı fiyat

Okulların başlamasıyla birlikte Rampalı Çarşı’da hareketli günler yaşanıyor. Kitap fiyatlarının artması sebebiyle öğrencilerin tercihi ikinci el kitaptan yana oluyor. İkinci el kitapların alışverişiyle güzel bir dönüşüm sağlandığını belirten Şakir Yaprakçı “İkinci el kitap bir dönüşümdür. İnsanlar bu dönüşümden faydalansınlar. Birinden alıp, diğerine daha uygun bir fiyata verelim.” dedi.
Rampalı Çarşı hareketlendi! Aynı kitap yarı fiyat

Okulların açılmasıyla birlikte kitap alışverişinin vazgeçilmezi olan Rampalı Çarşı’da yoğun günler yaşanıyor. Kitap fiyatlarının yükselmesiyle ikinci el kitap satışlarında artış yaşandı. İkinci el kitaplarının güzel bir dönüşüm olduğunu söyleyen Süper Kitapevi sahibi Şakir Yaprakçı, öğrencilerin bu dönüşüme katılarak ekonomilerine de katkı sağlamalarını önerdi. Yaprakçı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Sıfır ve ikinci el kitap satıyoruz. Kitap fiyatlarının yükselmesi sebebiyle ikinci el kitapların satışında bir artış oldu. Özellikle öğrenciler ekonomilerini düşündükleri için ikinci ele yöneldiler. Daha önce bu kadar yoğunluk yoktu. Tabi ki ikinci el kitap tercih etmeyen, sevmeyen insanlar da var. Bu tamamen tercih meselesi. Her sene bu kitapları alıp, yeni sezonda satıyoruz. Topluyoruz, alıyoruz ve bu geri dönüşümü sağlıyoruz. Piyasada olmayıp, değerli olan kitapların ikinci elini, elimizde bulundurmaya çalışıyoruz ve onun okuyucusuna ulaşıyoruz. Bazı kitapların sıfırı, baskısı bile olmuyor. Biz bu kitapları müşterisiyle buluşturuyoruz. Bu şekilde iyi bir şey yaptığımızı düşünüyorum.”

‘FİYAT YARIYA DÜŞÜYOR’

İkinci el kitap ücretinin çok daha uyguna geldiği vurgusunu yapan Yaprakçı, “Kitap fiyatları şu anda yüksek çünkü üretim maliyeti yükseldi. Ham madde, nakliye, dolar ve maliyet fiyatları yükseldiği için her şeyde olduğu gibi kitapta da bir yükseliş yaşandı. İkinci el bir kitapla, sıfır bir kitabın fiyatı yarı yarıya değişiyor. Kitabın sıfırı 50 liraysa 20-25 liraya ikinci eli alınabilir. Yüzde 50 oranında düşük fiyata alabilirler. Kitap alışverişini şu anda en çok öğrenciler yapıyor. Çünkü öğrencinin kitap ihtiyacı hiç bitmiyor. Bu yüzden biz Süper Kitapevi olarak öğrencilere fiyat konusunda yardımcı oluyoruz. Öğrenciyi kırmıyoruz. Sonuçta öğrenci buraya ucuz kitap almak için geliyor. Keşke kitap çok olsun. Keşke herkese yetişelim.” şeklinde konuştu.

‘İKİNCİ EL KİTAP BİR DÖNÜŞÜMDÜR’

İkinci el kitapları alıp, satmakla güzel bir dönüşüm sağlandığını söyleyen Yaprakçı, “İkinci el kitap bir dönüşümdür. İnsanlar bu dönüşümden faydalansınlar. Birinden alıp, diğerine daha uygun bir fiyata verelim. Hem cepleri yanmasın hem bu dönüşüme katkı sağlasınlar hem de esnafa fayda olsun. İki tarafında memnun olacağı bir iş. Roman, hikaye kitabı, test kitabı, üniversite kitapları her türlü kitapta daha çok ikinci el tercih oluyor. Üniversiteler açıldığı için şimdi üniversite öğrencileri çok fazla geliyor. Bir süre sonra tabi ki yoğunluk azalıyor ama üniversiteye hazırlık kitapları satışı sürekli devam ediyor. Elindeki kitaplar bittiyse onu getirip, yenisini alıyorlar. Farklı kaynak kullanıyorlar. Dönüşümlü şekilde birçok kitabı alabiliyorlar.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir