"Reel kayıplar toplu sözleşme masasının konusu olacak"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul:- "2019 Ağustos ayında yapacağımız toplu sözleşmede, 2018 ve 2019 yıllarında enflasyondan kaynaklanan reel kayıpların da toplu sözleşme masasının konusu olacağını şimdiden ilan ediyoruz"
"Reel kayıplar toplu sözleşme masasının konusu olacak"

ANKARA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ilgili, "2019 Ağustos ayında yapacağımız toplu sözleşmede, 2018 ve 2019 yıllarında enflasyondan kaynaklanan reel kayıpların da toplu sözleşme masasının konusu olacağını şimdiden ilan ediyoruz." dedi.

Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018'in son yılların en yüksek enflasyon oranlarının yaşandığı yıl olduğunu söyledi.

Eylül ayında enflasyon rakamının yüzde 6,30 olarak açıklandığını belirten Tonbul, "Aralık ayı enflasyonu eksi 0,40 çıktı. Bu da enflasyonla mücadele açısından güzel bir şey. Bu düşüşün ocak ayından sonra çalışanların üzerine zam olarak yağmamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Enflasyon farkının kendi hesaplamalarına göre toplamda yüzde 20,30 gibi bir rakam çıktığını ifade eden Tonbul, "Kendi hesaplamalarımıza göre yüzde 10,70 civarında memurlara 15 Ocak'tan itibaren zam uygulanacak. Bu da en düşük memur maaşında takriben 310 liraya yakın bir zam söz konusu. Buna göre, en düşük devlet memuru maaşının 3 bin 202 lira civarında olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Mücadelelerimizden biri reel kayıpların giderilmesi"

Hacı Bayram Tonbul, enflasyonla ciddi manada mücadele verildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2019 Ağustos ayında yapacağımız toplu sözleşmede, 2018 ve 2019 yıllarında enflasyondan kaynaklanan reel kayıpların da toplu sözleşme masasının konusu olacağını şimdiden ilan ediyoruz. Çünkü bu reel kayıplar 6 aylık verilen enflasyon farkı. Reel olarak hesaplanmadığı için aylık reel kayıplar söz konusu. Dolayısıyla bizim 2019 Ağustos ayındaki toplu sözleşmede yapacağımız en önemli mücadelelerden birisi de bu reel kayıpların giderilmesi noktasında olacaktır."

Kaynak: