Rektör atamaları Resmi Gazete’de! Konya'daki üniversiteye atanan isim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 6 üniversiteye rektör atamasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Cem Zorlu yeniden atandı.
Rektör atamaları Resmi Gazete’de! Konya'daki üniversiteye atanan isim...

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Bursa Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Naci Çağlar, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Bülent Çakmak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. İsmail Bakan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Cem Zorlu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof.Dr. Mehmet Kul ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü'ne Mümin Şahin atandı.

Atama karalarının Yüksek Öğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. 3. ve 7. Maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

ZORLU'DAN AÇIKLAMALAR

Rektör Zorlu atama kararı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanmış olmanın onurunu yaşıyorum.

Sorumluluk duygusu ve emanet bilinciyle kurumumuza, bilime, şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hizmet edecek olmanın heyecanını bir kez daha yaşamaktayım.

Şahsımı bu onurlu göreve layık görerek göstermiş oldukları güvenden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar'a, YÖK’ün kıymetli üyelerine ve desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma şükranlarımı arz ediyorum.

Kuruluşundan bugüne Üniversitemizin gelişmesi için her türlü katkıyı veren riyaset erkanımıza, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, iş insanlarımıza, hayırseverlerimize, Üniversitemizin faaliyetlerini yaygınlaştırmada katkı sağlayan basınımıza,

Üniversitemizin daha iyi noktalara gelmesi için özveriyle çalışan akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve şehrimizin değerli insanlarına içtenlikle saygılarımı, selamlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Cenab-ı Hakk, yüzümüzü pak, başımızı dik tutsun.

Değerli Dostlar, İsrafı engellemek ve kamu yararı sağlamak amacıyla, tebrik maksatlı çiçek yerine vakfımıza göndereceğiniz eğitim bağışı ile öğrencilerimize destek olmanızdan memnuniyet duyacağımı belirtmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler :