Resmen duyuruldu: BioNTech'in çarpıcı uzun dönem sonuçları!

Koronavirüse karşı Uğur Şahin'in kurucularından olduğu BioNTech aşıları, salgında "devrim" olarak duyurulmuştu. Şahin, virüsün gençler üzerindeki etkisi ile ilgili uzun dönem araştırmanın sonuçları kamuoyu ile duyurdu.
Resmen duyuruldu: BioNTech'in çarpıcı uzun dönem sonuçları!

Pfizer ortaklığı ile geliştirilen BioNTech'in mRNA teknolojisi kullanarak geliştirdiği aşının, gençler üzeirndeki uzun dönem sonuçları açıklandı. Açıklamayı Uğur Şahin yaparken, sonuçlara göre 12-15 yaş aralığındaki gençler üzerinde aşının yüzde 100 etki gösterdiği açıklandı.

YÜZDE YÜZ ETKİ GÖSTERDİ

Kasım 2020 ile Eylül 2021 arasında gerçekleştirilen araştırma kapsamında cinsiyetten, kronik rahatsızlıklardan ya da etnik kökenlere bağlı olmaksızın gerçekleştirilen incelemede aşının yüzde 100 etkili olduğu tespit edildi.

Öte yandan ikinci dozdan sonra herhangi bir ciddi yan etki ve sağlık sorunu görülmediği de belirtildi.

"GÜVENLİ OLDUĞUNU KANITLIYOR"

2.228 gencin katıldığı bu uzun dönemli araştırmada ikinci dozdan sonra dört aya kadar gençlerin sağlıkları mercek altına alındığı açıklanırken, araştırmanın ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne gönderileceğini de aktardı.

Uğur Şahin, “Bu Covid-19 aşısının 12-15 yaş arasındaki bireylerde etkili ve güvenli olduğunu gösteren ilk ve tek uzun vadeli araştırma” dedi. Şahin ayrıca, “Klinik testlerden ve gerçek dünyadan elde ettiğimiz verilerle güçlendirerek Covid-19 aşısının gençlerde ve yetişkinlerde etkisini ve güvenli olduğunu tekrar kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.