Resmen duyuruldu! NATO'dan flaş Katar kararı

NATO, ittifaka katılmak isteyen Katar'ın talebini reddetti. NATO bu açıklamayı, Katar Savunma Bakanı'nın ülkesinin NATO'ya katılmak istediğini açıklamasını üzerine yaptı.

Resmen duyuruldu! NATO'dan flaş Katar kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransız haber ajansı AFP'de yer alan habere göre, NATO, Katar’ın savunma ittifakına katılımına ilişkin talebini, "üyelik ABD ve Avrupa’ya açıktır" diyerek reddetti.

NATO kararına gerekçe olarak kuruluşun 10.maddesini gösterdi. Washington anlaşmasının 10. maddesinde "Taraflar, oy birliği sağlayarak, herhangi bir Avrupa Devletini, ittifakın gelişmesini ve Kuzey Atlantik bölgesinin güvenliğini sağlamak üzere üyeliğe davet edebilir" deniliyor.

KATAR NATO'YA KATILMAK İSTEMİŞTİ

Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, ülkesinin silahlanma kalitesi konusunda bölgedeki en önemli ülkelerden biri haline geldiğini belirterek, NATO'ya tam üye olmayı arzuladıklarını açıklamiştı.

Bakmadan Geçme