Reyhanlı Barajı inşaat çalışmaları

Amik Ovası'ndaki su ihtiyacının karşılanması ve taşkınların önlenmesi amacıyla yapımına başlanan Reyhanlı Barajı'nda fiziki inşaatın yarısından fazlası tamamlandı
Reyhanlı Barajı inşaat çalışmaları

HATAY (AA) - Hatay'da Amik Ovası'ndaki su ihtiyacının karşılanması ve taşkınların önlenmesi amacıyla yapımına başlanan Reyhanlı Barajı'ndaki inşaat çalışmaları sürüyor.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, toplam 604 bin dekarlık sulama kapasitesi olan ve 200 bin dekarlık tarım arazisindeki taşkın riskini azaltacak barajdaki fiziki inşaatın yarısından fazlası tamamlandı.

Güvenlik seddesi, geçici derivasyon kazıları ve iletim kanalı taş tahkimatı bitirilen barajda, iletim kanalı kazıları devam ediyor.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu, AA muhabirine, barajın bölge halkı için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Amik Ovası'nın Türkiye'nin en verimli arazileri arasında yer aldığını anlatan Zaroğlu, "Bölgenin lokomotifi olan tarımı çok ciddi oranda etkileyecek barajımız bittiğinde 600 bin dekar araziyi sulayacak. Bölgenin kalkınmasına, zenginleşmesine vesile olacak. Bunun yanında ürün yelpazemiz çeşitlenecek, meyveciliğe çok büyük katkı sağlayacak." diye konuştu.

Zaroğlu, Amik Ovası'na can suyu olacak barajın bir an önce tamamlanmasını istediklerini kaydetti.

Kaynak: