Ribat Eğitim Vakfı, depremzedelere kol kanat gerdi

Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinin ilk anından itibaren bölgedeki depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçen Ribat Eğitim Vakfı, Ramazan ayında da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Ribat Eğitim Vakfı, depremzedelere kol kanat gerdi

Ribat Eğitim Vakfı'nın Ramazan çalışmaları hakkında bilgi veren Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka, “Depremin olduğu ilk andan itibaren Ribat İnsani Yardım ve Ribat Aşevi olarak deprem bölgesine acil yardım maddeleri ve arama kurtarma ekipleri göndererek depremzedelerin yanında yer aldı. Bugüne kadar 18 lokasyonda 225 personel ve gönüllü, 60 hizmet aracı ile 165 bin acil ihtiyaç malzemesini 100 tır ile bölgeye ulaştırdık. Aynı zamanda depremzede kardeşlerimize 125 ton yakacak, 1700 soba ve ısıtıcı gönderdik." dedi.

baskan-mehmet-kucuktoka-1.jpg

3000 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK İKRAMI

Mobil aşevleriyle depremzedelere sıcak yemek ikramında bulunduklarını dile getiren Başkan Mehmet Küçüktoka, "Deprem bölgesinde 7 farklı noktada kurduğumuz mobil aşevleri ile bugüne kadar 300 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunduk. Ribat, Ramazan ayında da önce insan ilkesi doğrultusunda 'Ramazan hatırlamaktır, paylaşmaktır' diyerek deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya ve iyiliklerinizle sevindirmeye devam edecek. Hatay’ın İskendurun ilçesinde kurmuş olduğumuz mobil mutfakta çadır kentteki kardeşlerimize Ramazan boyunca iftar yemeği ikram edeceğiz. Aynı zamanda depremin yaşandığı diğer illerdeki konteynır ve çadır kentlerde gıda kolisi dağıtımları, nakit dağıtımlarımız devam edecektir. Çadırlarda kalan çocuklarımıza oyuncak hediye ederek onların Ramazan ayını güzel geçirmelerini vesile olacağız." ifadelerini kullandı.

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-1.jpg

KONYA'DAKİ DEPREMZEDELERE DE DESTEK

Konya'da bulunan depremzedelere de desteklerinin devam ettiğini kaydeden Mehmet Küçüktoka, "Konya merkezimizde misafirimiz olan depremzede kardeşlerimize iftar yemeği, gıda kolisi dağıtımı ve kıyafet dağıtımlarımız devam edecektir. Ayrıca Konya’da ki depremzede aileleri ziyaret ederek sofralarını paylaşıp dertlerini bir nebze de olsun hafifletmek için onlarla birlikte iftar yapacağız. Bağışçılarımızın infakları ile Ribat olarak sevindirmeye, yaraları sarmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm bağışçılarımıza ve Konya halkına hayırlı Ramazanlar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

baskan-mehmet-kucuktoka-2.jpg

ribat-deprem-yardim-haberi.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-12.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-11.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-13.jpg

ribat-deprem-yardim-haberi-2.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-4.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-5.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-6.jpg

ribat-deprem-yardim-haberi-3.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-8.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-9.jpg

ribat-egitim-vakfi-deprem-yardim-10.jpg

Etiketler :