Ribat iyilikle sevindiriyor

Ribat İnsani Yardım Derneği 3 Kıta 39 ülkede yardım faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.
Ribat iyilikle sevindiriyor

Ribat İnsani Yardım Derneği 3 Kıta 39 ülkede yardım faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda; her coğrafyanın taşıdığı kendine özgü sorunları ve problemlerin çözümü ile ilgili kalıcı projeler üretmeye devam eden dernek, “İyilikle sevindir” sloganı ile iyiliğin tüm insanlık için olmasını İstiyor.

Ribat Eğitim Vakfı 2012 yılında kurduğu Ribat İnsani Yardım Derneği ile Konya’nın da gururu oluyor Önce’’ İnsani Yardım ‘’diyerek çalışmalarına kesintisiz devam eden Ribat, gerçekleştirdiği projeler ile dualar alıyor. Mazlum coğrafyalarda, Ramazan, Kurban organizasyonları İnsani yardım, acil yardım, yetim çalışmaları ve kalıcı eserler gibi birçok alanda faaliyet yürütüyor.

ribat-iyilikle-sevindiriyor-1.jpg

25 BİN KAPASİTELİ SICAK EKMEK FIRINI AÇILIYOR

Ribat Eğitim Vakfı, Abdullah Büyük Hoca efendinin tavsiye ve teklifleri ile ilk çalışmasını en çok Hafız yetiştirdiği Sudan’da gerçekleştiriyor. Sudan’da Kur’an kursu, aşevi, mescit, külliye inşa eden dernek, geçtiğimiz Kasım ayında da altyapısını hayırseverlerin destekleri ile tamamlayarak günlük 25 bin kapasiteli sıcak ekmek fırınını açılışa hazır hale getirdi. Aralık ayının ortalarında da test üretimi başarı ile tamamlanan ekmek fırını ‘’Yetimlerle Ekmeğimizi Paylaşıyoruz sloganı ile Sudan Ekmek fırınının açılışını Ocak ayında yapacak.

AFRİKA’DA BİNLERCE YETİME ULAŞIYOR

Ribat İnsani Yardım Derneği, Afrika’da binlerce yetime ulaşıp, her Kurban Bayramı’nda binlerce hisse Kurbanlar kesiyor video ve görselleriyle hayır sahiplerine teslim ediyor. Temiz suya ulaşamayan ve sahip oldukları su kaynaklarına ulaşmak için saatlerce yol giden bölge halkı için su kuyuları açıyor. Her Ramazan Mazlum coğrafyalarda iftar sofraları kurarak ümmet buluşmaları gerçekleştiriyor. Dernek aynı zamanda tarımla uğraşan ve imkânsızlıklarla mücadele eden bölge halkı için süt keçileri dağıtıyor.

ribat-iyilikle-sevindiriyor-2.jpg

MOROLU MÜSLÜMANLARIN İMDADINA KOŞUYOR

Ribat İnsani Yardım Derneği, yardım faaliyetlerine sadece Afrika’da değil Güney Doğu Asya’da da devam ediyor. 46 yıldır devam eden savaşın etkisi ile toprakları ellerinden alınan ve tenekeden evlere mahkûm edilen Moro’lu Müslümanlar için gıda dağıtımları yapılıyor, Kurban organizasyonları gerçekleştiriliyor. Muson yağmurları nedeniyle temiz suya ulaşamayan Moro’lu Müslümanlara aynı zamanda su kuyuları da açılıyor. Ribat, 46 yıldır devam eden ve özerkliğine kavuşan Moro halkının yetimleri için ‘’Şentürk Ailesi Yetimhanesi’’ yaparak, 35 yetime eğitim ve barınma imkânı sağladı. Uzak şehirlerden gelerek lisans eğitimini tamamlamaya çalışan ancak barınma imkanı olmayan kız öğrenciler için Pişkin Ailesi Kız Öğrenci Yurdu’nu yaparak, 55 öğrencinim barınmasına imkân veriliyor.

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR YALNIZ DEĞİL

2012 yılından beri Budistler tarafından zulme maruz kalan ve adeta açık hava hapishanesinin gerisinde kalan yaşam şartlarında; hayatta kalma mücadelesi veren Arakan’lı Müslümanlar için de projeler hayata geçiren Ribat, yardım faaliyetleri ile Arakan’da ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Arakan’da, bambudan evler yapılarak, gıda paketleri hazırlandı ve nakdi yardımlar gerçekleştirildi. Ribat Eğitim Vakfı, misyonerliğin kıskacında olan yetimler için; kamp şartlarına uygun Kur’an Kursları inşa etmeyi de ihmal etmedi. Sınırlarını açarak Arakan’lı Müslümanlara kucak açan Bangladeşli halka, Ramazan ayında ümmet sofraları kurulurken, düzenlenen iftarlarda bölge halkıyla buluşuldu.

ribat-iyilikle-sevindiriyor-5.jpg

YEMENLİ MÜSLÜMANLAR DA UNUTULMADI

Ribat, gönüllüleri ile insani felaketin son noktası olan ve 10 dakikada bir çocuğun öldüğü Yemen’de Acil İnsani Yardım Programı ile bölgeye ulaşan ilk sivil toplum kuruluşu oldu. Gıda yardım kolilerinin yanında, temiz suya tankerlerle ulaşan Yemenli Müslümanlara tankerlerle su temini sağlandı. Yemenli yetkililerle görüşme imkânı sağlandı. Yemen’in yarınlarında rol alacak üniversite öğrencilerine de nakdi yardımlar yapıldı.

RİBAT, GAZZELİ YETİMLERİN YANINDA

Ribat, İsrail’in Ablukası altında olan ve adeta açık cezaevinin gerisinde bile kalan şartları ile her evde bir şehidin olduğu Gazze’de, Kurban organizasyonları, kırtasiye yardımları, gıda dağıtımları, ilaç dağıtımları ve yetim hamilikleri ile yetimlerin yanlarında oldu. Ribat, yine Gazze’den getirerek misafir ettiği öğrencilerin Konya’da üniversite eğitimi almalarına fırsat vererek, burs desteği sağladı.

ECDAD YADİGARI BALKANLAR’DA KALICI PROJELER

Ecdat yadigarı Balkanlarda kalıcı projeler yapan Ribat, Bosna’da, Makedonya’da, Arnavutluk’ta Kosova’da ve Sancak’ta yapmış olduğu faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Kur’an kursları, hediye takdimleri, gıda kolileri dağıtımları, Kurban organizasyonları, camilere imam görevlendirmeleri ile yardım faaliyetlerine kesintisiz devam ettiriyor.

AFGANİSTAN’A KARDEŞ DESTEĞİ

Türkiye ile tarihi ve kültürel yakın bağları bulunan Afganistanlı Müslümanları unutmayan Ribat, iç savaşın tüm hızıyla devam ettiği ve ülkenin her yanının farklı guruplarca kontrol edildiği coğrafyada, tam bir insanlık dramı yaşanırken bölgeye ulaştı. Afganistan’da da gıda yardımı ve Kurban organizasyonları gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİLDİ

Ribat Eğitim Vakfı, Türkiye’ye okumak için uzak diyarlardan gelip kısıtlı imkânlarına rağmen eğitim almaya çalışan, rengi ve dili farklı, coğrafyaları farklı, uluslararası öğrencileri de unutmadı. Onlara ev sahipliği yapmak, onları tanımak; birbirleriyle kaynaştırmak için çaba harcadı. Ribat İnsani Yardım Merkezi’nde öğrenci buluşması gerçekleştirildi. Öğrencilere sohbet programları düzenlendi. Gönül Elçisi saydığımız kardeşlerimizin hep yanındayız diyen Ribat Eğitim Vakfı, onlara burslar vermeyi de unutmadı. Ribat Eğitim Vakfı bu öğrencilerle bayramlarda da birlikte olarak, Ramazan İftar sofralarında aynı sofrada yer aldı; memleketine uzun zamandır gidemeyen öğrencileri belirleyerek, hasretlerine son verdi. Memleketlerine ulaşıp Kurban organizasyonları gerçekleştirdi.

SUDAN’DA HER GÜN SICAK EKMEK ÇIKACAK

Ribat İnsani Yardım Derneği daha önce ekmek fiyatlarından ve ihtiyaç maddelerinin pahalılığından, protestolarla birçok insanın öldüğü Sudan’da zor şartlarda hafızlık eğitimi alan yetimler için günlük 25 bin kapasiteli ekmek fırını açtı. Resmi açılışı Ocak ayının ortalarında yapılacak olan fırın Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Sudan Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Bülent Dadaş tarafından incelendi. Ribat’ın açmış olduğu fırında hayırseverlerin destekleri ile her gün sıcak ekmek çıkacak. Yetimler için bir aylık ekmek bedeli sadece 10 TL olarak planlandı.

ŞERİFE NUR KARACA / YENİ HABER GAZETESİ