RİBAT RAMAZANA HAZIR

Ribat 3 Kıta 39 ülkede yardım faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda, sadece günü birlik yardım faaliyetleri ile değil; her coğrafyanın taşıdığı kendine özgü sorunları ve problemlerin çözümü ile ilgili kalıcı projeler üreterek bu Ramazan’da da iyilikle sevindirmeye devam ediyor.
RİBAT RAMAZANA HAZIR

Yaşanan pandemi sürecinde de tedbirlerle çalışmalarını kesintisiz devam ettiren RİBAT, mazlum coğrafyaların mağdur halklarına ulaşarak Anadolu insanının merhamet elini uzatıyor dualar alıyor.

“YURTİÇİ YARDIM FAALİYETLERİMİZ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ribat İnsani Yardım Derneği başkanı Seyit Duman: “40 yıldır yatalak, kimsesiz, yetim ve öksüz, ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılayan, onların derdiyle dertlenip çözümler üreten; sıcak yemeğe ulaşamamış mazlumlar için,  Ateşbaz-ı Veli’nin torunları olarak her gün ocağında sıcak yemek çıkaran; ihtiyaçlı ailelerin yakacağına katkı sunan, bölgemizin yetimlerine sahip çıkan, onların kolu kanadı olan Vakfımız; hayırseverlerimizin destekleri ile yurt içi yardım faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettirirken bugün bu sorumluluk ve bu bilinçle,  iyilik sınırlarımızı mazlum coğrafyaların mağdur ve mahzun gönülleri için çiziyor projelerimizle kıtalar aşıyoruz ”dedi.

“OSMANLI DEVLETİ HOŞGÖRÜ ANLAYIŞINI TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ”

Duman, ”Tarihe baktığınızda uzun yıllar üç kıtada dünyaya hükmeden ecdadımız, büyük devlet olma özelliğine adalet ve iyiliksever anlayışı ile ulaşmıştı. Osmanlı Devleti bu hoşgörü anlayışını sadece kendi halkına değil, diğer milletlere ve devletlere de göstererek bugün biz torunlarına bu anlayışı yerleştirdi. Mazlum coğrafyalarda halkların bizleri sadece Türkiye’den gelen iyilik elçileri olarak değil; Osmanlı bize misafir geldi anlayışı bugün bizim omzumuza yüklediği sorumluluğu açık olarak göstermektedir ”şeklinde konuştu.

“MAZLUM BÖLGELERE EL UZATIYORUZ”

Birçok faaliyetler alanda faaliyet yaptıklarını söyleyen Duman; “ Bugün Ribat olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz olan su kuyularından, Ramazan yardımlarına, Ümmet buluşmalarından yetim çalışmalarına, Kur’an kursu yardımlarından, yetimhane ve kız öğrenci yurtlarına, radyo açılışlarından, briket ev projelerimize, camii ve mescit, yetimhane inşaatları ile bütün bu güzellikler hep mazlum ve mağdur coğrafyaların kolu kanadı kırılmış, bütün varlıkları ellerinden alınmış garip Müslümanları için. Rabbimizin Bakara suresinde belirttiği gibi ‘’Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir. (Bakara 261)’’ buyurduğu gibi Rabbim bizleri infak eden kullarından eylesin. Biliyoruz ki biz bütün bu güzellikleri birlikte yaşıyoruz. Mazlum bölgelerde gerçekleştirdiğimiz her bir insani yardım faaliyetimizi sizlerin iyilikleri ile gerçekleştiriyoruz. Emek veren, destek veren, vesile olan tüm bağışçılarımıza şükranlarımızı sunarken, iyilikle sevindirmiş; ancak aramızdan ayrılarak ahirete göç etmiş tüm büyüklerimizi Rahmetle anıyoruz ”ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-03-31-at-09-47-21-2.jpeg

whatsapp-image-2021-03-31-at-09-47-21-1.jpeg

whatsapp-image-2021-03-31-at-09-47-21.jpeg

whatsapp-image-2021-03-31-at-09-47-20-2.jpeg

whatsapp-image-2021-03-31-at-09-47-20-1.jpeg

whatsapp-image-2021-03-31-at-09-47-20.jpeg

whatsapp-image-2021-03-31-at-09-47-19-1.jpeg